Nesze!szer

Szívás az orrszívás?

2021. február 23.

 

cm20_nosko_fb_posztok_1200x628px_hu_05.jpg

 

Fuh, emlékszem, amikor a lányom kicsi volt, az orrszi-porszívó állandó sláger volt. Nem volt mondjuk nagy választás, ezt használni kell és kész. Ezzel ugye szövődményeket is előzhetünk meg, nem egy úri huncutság ez a dolog. 
„Az orrdugulás, a nátha előbb utóbb minden kisgyermeket utolér, a szülők pedig gyakran félve nyúlnak az orrtisztító eszközökhöz, hiszen már előre attól tartanak, hogy heves ellenkezést vált majd ki az eszköz használata a kicsikből”- mondják a Nosko szakértői, akik szerint azonban az édesanyáknak nem az orrszívó használatától, sokkal inkább annak elmulasztása miatti szövődményektől kellene tartaniuk. A csecsemők életük első hónapjaiban csak az orrukon keresztül lélegeznek, ami a táplálkozással összefüggő evolúciós okokra vezethető vissza. Az orrdugulás pedig alapjaiban gátolja a táplálékhoz való hozzájutásukat, miközben ingerlékennyé, fáradékonnyá teszi őket.
Minél inkább érintettek a kicsik az orrdugulásban, annál rosszabbá válik a közérzetük, nem tudnak aludni, amitől csak nyűgösebb lesz a nap.  A szakértők szerint azonban további problémákat is okozhat, ha az orrváladékot nem távolítjuk el: a betegség elhúzódik, arcüreggyulladást válthat ki, de megduzzadhatnak a mandulák, súlyosbodhatnak a náthás tünetek. Egyszerű, de hatékony megoldás
„Kereskedelmi forgalomban számos orrszívó megtalálható. A leghatékonyabbak a porszívóra csatlakoztatható változatok, melyek közül üveg, műanyag és még kényelmesebb, puha fejes változatot is kipróbálhatunk” – mutatnak rá a Nosko szakértői. Hangsúlyozzák: az eszköz működése rendkívül egyszerű, csupán a harang alakú csatlakozót kell a porszívó gégecsövébe dugni, miután pedig beállítottuk a szükséges szívóerőt, a szívófejet az orrnyíláshoz illesztve a vákuum hatására az orrváladék máris megindul, hogy a gyűjtőtartályba kerülhessen.
„Az úgynevezett szájjal szívható orrszívók előnye, hogy használatuk teljesen csendes és bárhol, bármikor használhatók, hiszen alkalmazásukhoz nincsen szükség porszívóra” – emelik ki. Ebben az esetben a vákuumot a szülő szájának szívóerejével lehet szabályozni, így megfelelő használattal hatékony megoldást kínálnak a problémákra akár utazás közben is.
Tökéletes választás lehet a megújuló csomagolásban megvásárolható, jól ismert Orrszi Porszi termékcsalád bármelyik változata, amelyek hatékonyságát még tovább lehet fokozni az izotóniás tengervizes orrspary használatával. Ez ugyanis kíméletes és természetes összetevők segítségével oldja fel a letapadt orrváladékot, amely aztán bármelyik eszköz alkalmazása mellett is könnyebben eltávolíthatóvá válik az orrüregből.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr9916432914

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása