Nesze!szer

Lesz tavasz, lesznek ékszerek és mi hordjuk majd!

2021. január 31.

 

img_20201231_19585310.jpg

 

Pálmai Ildikó vagyok, a PiGemArt Ékszerek alkotója. Mióta komolyabban foglalkozom ékszer készítéssel, és egyre többször kérdezik tőlem, hogy mik az aktuális trendek, magamra nézve már kötelezőnek érzem, hogy utána olvassak. No és persze az általam készített ékszerekben is megmutassam az aktuális divatirányzatokat. Télen persze, felöltözve vastag kabátokba, és azáltal, hogy szinte sehova se megyünk, nem is annyira fontos, hogy milyen kiegészítőket viselünk. De még egy hónap, és beköszönt végre a melegebb idő, és belőlünk is látszódik majd újra valami. Remélem, hogy tavasszal újra nyithatunk a világra, és nem csak videokonferenciákon mutathatjuk meg az általunk viselt ékszereket. Ennek a pozitív gondolatnak a jegyében mutatom be a tavaszi ékszer- és színtrendeket, és hogy ne csak írjak róla, képeken mutatom a PiGemArt Ékszerek javaslatait hozzá.

Nézzük először a színeket!

A 2021-es év hivatalos Pantone színei a szürke és a sárga. Ez a két szín és árnyalatai alkotják a képen lévő karkötőt.

A tavaszi-nyári szezonra a Pantone pasztellszíneket ajánl. A rózsaszínt és árnyalatait, a narancstól (marigold – körömvirág) a málnás rózsaszínig (málna szorbet) terjedő színskálában. Ezekben a színekben is készítettem ékszert.

Az egyik kedvencem, a kék (francia kék), a menta zöld, és fűzöld ( zöld hamu) árnyalatai is megihlettek, és készült egy igazán trendi karkötő ezekből a színekből.

Az ametiszt színe, a lila (ametiszt orchidea) is benne van a tavaszi-nyári színpalettában. Így ezt a képen látható csiszolt ametiszt szemekből készült karkötő képviseli.

Íme, a formák!         

A gyöngyök tavaly tavasz óta újjáéledtek. Az idei trend meglepetése a rétegezett és egymáshoz nem illő gyöngyök stílusában rejlik. Végső soron a „minél több, annál jobb” alkalmazása teszi a tavasz/nyár gyöngyszemeit emlékezetessé. A statement ékszerek nyilvánvalóan nem új trend. Vaskos láncok uralták az 2020-ban is a kifutókat, a nagyméretű karikák voltak már tavaly tavasszal is. De 2021 tavaszán látni fogjuk, hogy a láncok és a karikák tovább fejlődtek, és beléptek egy túlméretezett dimenzióba.           A karperecek idén mindenütt ott vannak. Visszatértek a divatba! Hurrá!

A 2021 tavasz / nyár ékszertrendje a gömb alakú darabok. Ezeket a nehéz fém és geometriai elemeket mindenhol megtalálhatjuk a chokereken, karpereceken, medál fülbevalókon és még sok más ékszeren.

Most tavasszal a legizgalmasabb ékszertrend a nyakláncként viselt mini táskák. Hogy sok minden nem fér beléjük, az biztos; de nem is ezért hordjuk majd őket.A 2021 tavaszi és nyári divatbemutatóin feltűntek a hosszú nyakláncok. Egy szép egyszerű pulóver vagy blúz, hozzá egy hosszú nyaklánc, és már kész is a divatos kinézet. A mostani legnagyobb durranás, a gyöngyöt viselő férfi. Nézd meg a decemberi Vogue címlapsztárját, Harry Stylest, érdemes. Az általa viselt női ruhákat inkább felejtsük el…Aki szereti a feltűnő fülbevalókat, most tündökölhet. Vállig érnek, és elég csupán egyetlen darabot is viselni, és már meg is van a trendi outfitünk. Néhány hónap és beköszönt a nyár. De addig is viseljünk színes strandgyöngyöket. Menő a tavaszi szezonban.

Színes napokat kívánva, Ildi a PiGemArt alkotója.    

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr616408074

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása