Nesze!szer

Ünnepi Nesze

2020. december 26.

 

 

eletem_tizparancsolata.jpg

Életem Tízparancsolata
1. Nem tárgyalok bántalmazókkal.
Nem tárgyalok, nem vitatkozom és nem egyezkedem olyan emberekkel, akikben nincs empátia, fejlődésre való hajlam, önreflexió és szeretet.
2. Nem tűröm a felszólító módot.
Lehet kérést intézni hozzám, vágyat, óhajt, kérdést, kijelentést, véleményt, de felszólítást nem.
3. Én vagyok magamnak a világon a legfontosabb.
Nem Te, nem Ők, nem Ti. Hanem Én. Az Én egészségem, az Én boldogságom, az Én jóllétem, és az Én biztonságom. Kitől várjam el ezek megteremtését, ha nem magamtól?
4. Nem tűröm az agresszió semmilyen formáját.
Ahogy öregszem, egyre inkább ki vagyok erre hegyezve és egyre inkább taszít. Kooperációt keresek, nem háborút.
5. Nem akarom megoldani mások problémáit.
Szívesen elmesélem Én hogyan oldottam meg dolgokat, de eszem ágában sincs mások kezébe adni egy konyhakész táblázatot vagy iránytűt. Segítek megmutatni merre van egy jó konditerem, de neked kell felemelned a súlyokat!
6. Legyen körülöttem kevés ember, de azok legyenek minőségiek.
Sohasem csíptem a felszínes kapcsolatokat, nem is vagyok jó bennük. Legyen az életemben maximum 5 ember, de azok legyenek számomra egyenrangú partnerek, tiszták és játszmamentesek.
7. Nem megyek oda, ahol nekem nem jó.
Ha nem érzem jól magam valahol, felállok és eljövök. Ha nem érzem magam jól valakivel, felállok és otthagyom. Ha nem érzi velem jól valaki magát, felállhat és elmehet. Következmények nélkül.
8. Nem érdekel mások véleménye és tanácsa.
Nem szeretnék megfelelni sem idegeneknek, sem ismerősöknek. Saját magamnak szeretnék megfelelni, Én vagyok a mérce. Mások elvárásait kielégíteni örök nyomorúság. Mások támogatásával fejlődni örök boldogság.
9. Kérek segítséget.
Ha túl nehéz, rápakolom valakire, akinek ezért vagy fizetek, vagy adok cserébe valamit. Nem vállalok többet, mint amennyit elbírok. Nem vagyok mártír. Segítséget kérni menő, egyedül megőrülni és összenyomorodni nem az.
10. Vágyok, nem akarok.
Az akarás izomból jön, az egoból. A vágy mélyről jön, a lélekből. A vágyhoz nehezebb hozzáférni, de tiszta. Az akarás boldogtalanná tesz, ha megkapjuk, amit akartunk, ha nem.
Elgyászolom az akarásaimat és megtisztítom az utat a vágyaimhoz.
Vágyni tanulni kell, akarni mindenki tud.
10+1.
Vállalom a felelősséget.
Azért, amit kimondok, azért, amit cselekszem és azért, amit érzek. Ér hibázni, bocsánatot kérni, esélyt adni és esélyt kapni. Tagadni, elhazudni, meg nem történtté tenni nem ér. És érezni is ér és az érzelmek változását megfigyelni is ér.
Mindent ér, ami nem bánt másokat és amivel nem bántom magamat.
Ér igent és ér nemet is mondani.
Ér élni és élni hagyni.
...És ér máshogy gondolni és egyet nem érteni, pontosan úgy, ahogy 10 év múlva már én sem fogok egyetérteni mostani önmagammal...
Bihari Viktória

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr1216357104

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása