Nesze!szer

Antidepresszáns szombatra

2020. november 14.

 

zentai_anna_szeretet.jpg

 

Csak a szeretet a fontos.
A félelemkeltés a sötét oldal eszköze, amely valójában csak vizsgáztat és megpróbál ott, ahol gyengék vagyunk.
A szeretet adása, árasztása mindent felfényesít.
Önmagunkban is. Kifelé is.
Most nem az a fontos, hogy kinek van igaza. Nem az a fontos, hogy kioktassunk másokat, mert mi magunk jobban tudjuk. Nem az a baj, hogy hordani kell, vagy nem, hogy mit szabad és mikor és mit nem... A baj ott kezdődik, hogy a figyelmünket befolyásoló, véleményünket formáló és életünket szabályozó erők, melyek jelenleg hatalmon vannak, nem azt tanítják meg az embereknek, hogy TE VAGY A SAJÁT SORSOD, AZ ÉLETED, AZ ELMÉD, A TESTED, A LELKED EGYEDÜLI, ÖNÁLLÓ URA ÉS IRÁNYÍTÓJA!!!
Ha ezt tanítanák, nem tudnának energiát rabolni tőlünk.
Akkor senki nem ijedne meg, akármilyen helyzet is állna elő, mert eleve tudná, hogy a világát ő maga teremti és kívülről csak az találja meg, amire ő maga engedélyt és lehetőséget ad. Akkor tudná, hogy van választása, döntése, teremtő ereje, befolyásoló erővel, hatalommal bír önmaga, gondolatai és egész-sége és az egész élete alakulása felett!
Valakik most egyszerűen kihasználják az emberi tudatlanságot, a betegségektől és haláltól való félelmet, a jóhiszeműséget és jólelkűséget arra, hogy felelősek vagyunk egymásért - csak épp nem úgy, ahogyan azt el akarják hitetni.
Attól kezdve, hogy nem kifelé figyelek, hanem befelé - minden megváltozik.
A lélek mindent tud. Eleve. A belső iránytű, az ösztönös, mély, belső, tiszta hívások és súgások mutatják a valóságot és a valódi irányt. Az elme nem lát a jövőbe - a szív igen. Az elme nem érzékeli a valóságot - a lélek tudja.
Minden emberi probléma mögött az áll, hogy átadtuk az irányítást valaki másnak, önmagunk sorsuraló hatalma helyett.
Itt az ideje felébredni az álomból.
Minden félelem illúzió.
Az alapvető létállapotunk a szeretet.
Zentai Anna

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr9516284012

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Amazon48 2020.11.15. 07:44:03

Nagyon szívemből szóló mondatok ezek. Szeretem olvasni az értelmes, felrázó gondolatokat, és nagyon szeretném, ha egyszer felébrednének az embertársak és látnának is, nem csak néznének. Gondolat, érzés marad-e csak, hogy szeressünk és ne gyűlöljünk, hogy segítsünk és ne maradjunk közönyösek, hogy együtt, összefogva tegyünk egy élhetőbb életért?! Nem tudom. Sokszor gondolom azt, hogy kevesen vagyunk mi, jó szándéktól vezéreltek, látók, gondolkodók, de a ahogyan szól a mondás: " A remény hal meg utoljára" :)

beautyka 2020.11.15. 07:45:15

@Amazon48: sok kicsi sokra megy és remélem, hogy egyre többen leszünk. Köszönöm a kommentedet, legyen csodás napod!

Amazon48 2020.11.16. 14:01:17

@beautyka: :) Nagyon szeretem az írásokat a nesze!szer oldalán. Bízom benne én is, kicsinyke családommal, hogy növekszik majd a létszámunk. Addig is maradok olvasód, és legyen neked is boldogságos napod! :)
süti beállítások módosítása