Nesze!szer

Karantén köröm: de mi legyen vele?

2020. április 15.

 

 

nail_home_secretnails_neszeszer_blog.jpg

 

Néhány napja osztottam meg veletek, hogy én a CND Vinylux családját vetettem be otthon a körmözéshez. Szuper volt,azóta is használjuk (a gyermek is) de végtelenül szeretnék Brigi barátnőmhöz körmözni. Most elmondja nektek, ti, mit tudtok otthon tenni az ápolásért.
Hiszitek, vagy nem, de a legfontosabb most a bőr ápolása. Nem csak a műkörmöt viselőknek, mindenkinek aki sokat most kezet. És ugye az most mindenki!?  A rendszeres fertőtlenítéstől, kézmosástól kiszárad kezünk bőre. Regenerálására a legjobb módszer a nagyiktól származik, mégpedig a dunsztolás. Ezt úgy oldhatjuk meg hogy egy tápláló zsíros, olajos krémmel alaposan bekenjük a kezünket, ha “áll” rajta az még jó is. Felturbózhatjuk olajokkal, akár olívaolajjal is. Ha megvagyunk a bőséges krémezéssel vegyünk fel egy eldobható kesztyűt, ennek híján tegyünk rá háztartási fóliát. Erre ha tudunk húzzunk fel egy téli meleg kesztyűt (amit még nem tettünk a padlásra hiszen még havazik) vagy egy meleg törölközőbe bujtassuk a kezünket. A szárazság mértékétől függően növelhetjük a kezelés idejét, de minimum 20 percet szánjunk rá. Akinek már sebes a bőre és repedezései is vannak, vagy ekcémás , körültekintően válasszon a krémek , olajok közül!
Sok szolgáltató bezárta ajtajait a vendégek előtt, így többen lenőtt gellackal, műkörömmel kénytelenek átvészelni az időszakot az újranyitásig. (Amit nagyon várunk már). A gellack könnyebben kezelhető mert puhább társával a műkörömmel szemben. Ebben az időszakban azonban egyformán érdemes kezelni őket. Próbáljuk meg amíg lehet a körmök hosszàt lerövidíteni , de a felületét érintetlenül hagyni. Lelakkozhatjuk hogy a lenövést ne kelljen néznünk. Hosszabb körmöknél ne csak a lenövés mértékével rövidítsük! Az ujjbegyig vegyük vissza a hosszát! Ez a műkörömnél azért fontos , mert ha már a körmünk felénél jár az anyag és ehhez hosszú is , “lebillenhet” az anyag, némi saját körömlemezt is magával húzva.
Az ecetes, alkoholos tisztítószerek, fertőtlenítők megoldhatják a gellackot de éppen csak annyira hogy elváljon a körömtől. Ebben az esetben igyekezzünk ellenállni a kísértésnek és ne tépjük le az egészet! Ha találunk felvált részt, akkor ügyesen próbáljuk meg levágni csak a feljött anyagot.
Eljön az idő amikor már nagyon lenő és a gondos rövidítgetés mellett is vállalhatatlan lesz. Ekkor ha minden igaz már a saját köröm kis részén van anyag. Ekkor reszelővel eltávolíthatjuk az anyagot de nagyon körültekintően. Nem esti filmnézés közben, sötétben, jó?! Nagyon óvatosan, lassan, ha marad rajta anyag az a kisebb gond mintha a saját körmünkből hiányozna itt-ott. Csak az anyaggal borított részt reszeljük , a lenőtt részre nagyon figyeljünk!
Brigi - Secretnails 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr915613932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása