Nesze!szer

Levél a tökéletlen karanténoshoz!

2020. április 12.

 

karanten_level.jpg

 

 

Tudom, tudom. Nem jógázol. Nem kovászoltál. Nem tetted tele a kertet manóházakkal. Nincs is kerted. Vagy kedved hozzá. A kutya pedig telepisili az egészet. Nem kelsz hajnalban, nem meditálsz együtt sokakkal és még a világbéke hangulatát sem érzed. Nem végeztél el három online tanfolyamot, nem fejlesztetted a weboldaladat, nem hallgatsz ukulele zenét a MaldIv-szigetekről és az online gurud is kilépett már a chatből. 

Az is lehet, hogy totál eleged van a karanténból. De az is lehet, hogy tök bejött ez az egész. Vagy csak a kávétól a borig terjed a napod, mert megúszásra játszol a 3 gyerek mellett, akik visonganak, üvöltöznek, összevesznek, másznak rád és a főzésből is elég, de nagyon. Ám az is lehet, hogy egyedül brüggölsz otthon már 4 hete. Hú, de szuper szinglinek lenni...  csak most lenne egy kis családod, közelről. Hát nincsen. A kezed kiszáradt, a hajad lenőtt, de valahogy nem érdekel. Nézed a Müller CecIliát, aki az iránytű most ezekben a napokban. Az appok között meg az online bébiszittert keresed. Eléggé kéne. Egyébként meg tavaszi szünet van. Csinálhatod a házi feladatokat, mert annyit kapott a gyerek. Érhetetlen. Csak egy ötven percecske tán. Nyugalomban. Az kéne. De nagyon. Már azt sem tudod, mikor jön a vasárnap és szerdára esik-e a kedd. De nincs baj ezzel. Karanténban vagy. Tökéletlenül tökéletlenek. Vagyunk. Mindannyian. Együtt. És legyőzzük ezt az egészet. Csak vége lesz.

Aztán jógázunk majd a kovász felett. 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr3415608284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sóhegy049 2020.04.14. 10:27:46

Nem is tudom...
Ezt a sztorit mindenki másképp éli meg, ez biztosa így kell, hogy legyen. Akinél már nincs gyerek, de van munkája és megtakarítása, na meg semmi hitel, az valahogy elvan és mindenek mellett próbál valami hasznosat csinálni. Az ész nélküli fogyasztást, ha kivesszük a képletből, akkor gyanítom a havi kiadások is mindjárt lecsökkentek? Nyilván a többség minden értelemben a "túlélésre" játszik. Jól is teszi. Azon meg kár görcsölni, hogy mikor lesz vége, mert vége lesz. Ez függ sok mindentől, tehát sok ismeretlenes az egyenlet.

]{udarauszkasz 2020.04.14. 20:30:10

Amig at lehet jarni a hataron a felesegemhez, meg van melom, addig ok.
Viszont, ha a ketto kozul valamelyik kiesik, akkor omlik ossze a kartyavar.

MEDVE1978 2020.04.15. 07:09:33

Szülőként azt tudom mondani, hogy ez katasztrófa. Két gyerekem van, társasházban lakom. Kis kertünk van, hegyoldalban, úgyhogy meredek. Oda viszem ki mindennap azokat a kölyköket, akik közül az egyik hiperaktív és korábban a mindennapi testnevelés mellett hétközben háromszor járt edzésre, hétvégén meg folyamatosan a játszótéren lógtunk vagy valami programot csináltunk, hogy lefáradjon. A másik csak az akítv óvodai életet és a játszóterezéseket hiányolja.
Míg eddig csak a munkahelyemen voltak határidős feladatok, most már az iskola is napi határidőket ad. Csináld meg vele, fotózd le, csatolva küld be a fotót. Közben a gyerek kurvára nem ezt akarja csinálni, 4 méterre vannak tőle a sokkal érdekesebb dolgok: a játékok, a plüssök, a tévé. A gyerek reggel jó esetben fél nyolckor ébred és top fit, kipihent, persze iskolaidőben puskával is nehéz volt felkelteni hétkor és nyolckor még ásítozott a suliban. Onnantól kezdve online óra, meló, házi feladat, meló, kaja a kölyöknek, esetleg enni valamit, meló, házi feladat, menjünk ki egy kicsit a kertbe, hogy ne szürküljön meg a gyerek, meló, játék a gyerekkel, vacsora, fürdés, mese. Végre alszik, még egy kis meló. Kb. este fél tízkor.

És akkor jönnek az okosabbak. Mindig. Az anyuka, akinek a családja a mindene és a facebookon is boldogan mosolyognak mindannyian, miközben éppen szép kertvárosi házuk kertjében pihennek. A szingli fiatal kolléga, aki éppen arra talál időt, hogy új zenét, cikket stb. posztoljon. A cikkek tele tippekkel, hogy hogyan ne und halálra magad otthon a karanténban. A cikkek, hogy hogyan találd meg újra önmagad és meditálj a karanténban. A cikkek, hogy hogyan töltsd el értelmesen az időt....

Na ezzel nekem is tele van a hócipőm.
süti beállítások módosítása