Nesze!szer

Élet a karantén idején: te melyik típusba tartozol?

2020. március 25.

 

 

 

glam_jail.jpg

 

Igen, mindannyian furcsán vesszük ezt az egészet. Rég töltöttünk ennyi időt itthon, persze, tisztelet a kivételnek. Jöjjön néhány majdnem komoly típus. 

- Aki nem érzi a különbséget

Az ő mindennapjai majdnem olyanok, mint előtte. Vadássza a leárazásokat, leértékeléseket, hogy még jobban nézzen ki és jutányosabban vásárolhasson. Reggel hétkor kell, megissza a préselt búzafűlevet, már lövi is ki instára a trendi reggelijéről készült képet és írja hozzá a bölcsességeket. Nyolckor már belőve a haja, színben passzol a körömlakkja az outfitjéhez, fél kilenckor pedig átmászik a home office-ba, persze, először ott is az instázással kezd. Este Netlfixet néz, Chardonnayt iszik hozzá és a pasikat szidja a barátnőjével telefonon.

- A hírvadász

Nincs tanulmány, biológiai kísérlet, amiről ő ne tudna. Az élő közvetítéseket több monitoron és televízión keresztül követi, az összes ismerősének küldi a híreket, az offline időtartam az életében a mellékes meglátogatásának idejére korlátozódik. A világhálón él, alszik és fekszik, számára a upc karbantartása egy Ember tragédiájával ér fel.

- A közösségi játékos

Ahogy kirobbant a vírus, elindított 3 facebook csoportot és ott oszt meg és uralkodik. Az összes csoportba belép, ami létezik és teljes mértékben szakértővé képzi magát minden témában.

- A jótékony

Ő az, aki nem rest hadba indulni, ha arról van szó, hogy tegyünk valamit az orvosokért, az éhezőkért, a rászorulóként. Pizzát küldet, virágboltossal beszél, fodrászokat buzdít. Nem annyira tudja, ki az, akinek már segített és kinek nem, az összes kapcsolatát latba veti. És köszönjük is neki szépen. 

- A pedáns

Ő az, aki a legboldogabb, hogy eljött a karantén ideje. Végre újra átrendezheti a gardróbját, kitisztíthatja a fúgákat, szemenként sorba rendezheti a borsókat és időrendbe digitalizálhatja az üknagymami fotóit is. Számára minden idő, amit rendrakással tölthet, maga a boldogság ideje. Még azt is lefertőtleníti, amire csak álmából emlékszik. Fő az óvatosság!

- A munkamániás

Ó, hát végre van ideje rendesen dolgozni. Nem kell pepecselni a reggeli öltözködéssel, fésülködéssel, ezt az időt is munkával lehet tölteni. Indít egy újabb vállalkozást, két online tanfolyamot és egy blogot. Nem ér rá éjjel aludni, őt a hírek sem érdeklik, egész egyszerúen meglovagolja a katasztrófa hullámait. 

- Az ifjú szerelmesek

Három hete költöztek össze tulajdonképpen és most erősre sikerül a beszoktatás időszaka. Néhány nap után már erős az érzés, hogy nem kellett volna ezt elsietni. Ám a szétköltözés most elképzelhetetlen. 

- A friss szingli

Az év elején szakított egy hosszú kapcsolat után, végre nem kell vasárnaponként az anyósnál ebédelnie. Elindult a párkeresés útján,hány randin már túl is van, de most közbeszólt az élet. Nincs mese, most a Tinder az ascendense. Virtuálisan komoly háremet tart már fent és azon gondolkodik, ha vége az egésznek, akkor ki nyer ma alapon dönt. 

- A szuperanyu

Reggel hatkor kel, már a gyerek előtt. Frissen készíti a reggelit, semmi instant étel be nem teheti még korona idején sem a lábát a lakásba. Csíráztat, saját kenyeret süt, aszalványokat készít. Délelőtt már ovis tornáznak a gyerekkel, közösen, jógáznak és wc papír gurigából alkotnak, nemezelnek, akváriumot, szívószálól alkotnak együtt. Este színházi előadás néznek meg, aztán amikor a gyerek elaludt, leveszi a Szuperanyu álarcot... és megkeresi önmagát.

- A troll

Mindent tud, mindenhez hozzászól, akkor is van véleménye, ha nem is érti, amit kérdeznek. Kommentel kel és kommentel fekszik. 5 álnéven fut a blogokon, netes felületeken. Mindenki utálja, de szerinte ők a hülyék, mind. És ezt jól el is mondja. 

- Az apa, akinek családja van

Korábban ő nagyon sokat dolgozott. Most is, csak most a home office égisze alatt. Rájött, hogy van két gyereke. Már iskolások. Egész kedvesek, de nagyon furák tulajdonképpen. Hangosak, kérdéseik vannak és kapcsolatot keresnek az apjukkal két online meeting között. Érdekes kirándulás, gondolja magában, aztán megnéz egy újabb grafikont, az picit megnyugtatja, hisz ezt szokta régebben. Hiányoznak a kollégák az irodából, bár a nevükre nem igazán emlékszik. Viszont az automatás kávéra igen. 

- A megkattant anya

- Kisiskolás a gyereke, vagy óvodás. Nincs kizárva, hogy több is van. Délután már kettőkor úgy érzi, sose lesz vége ennek a napnak. Nem rest kiabálni, sírni néha, mert nem bírja tovább. Hétkor a kávé hozza vissza az életbe, kilenckor pedig a merlot fanyar vörösessége ringatja valahogy álomba, ahol megfogadja, holnap nem fog ordibálni a gyerekkel és valahogy épp idegekkel kibírja a karantén idejét... csak lenne már vége! 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr515556448

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása