Nesze!szer

Ezek a kamaszok! Koalákat mentettek!

2020. január 08.

 

koala-1-5e158286d6101_700.jpg

 

Itthon szokás a kamaszokat, fiatal felnőtteket szidni, milyen szörnyűek, céltalanok, neveletlenek. Persze, az sose merül fel, hogy és amennyiben ez igaz helyenként, az nem csak és kizárólag a gyerek felelőssége, de most nem erről szeretnék mesélni. Inkább két ausztrál szinte még tini (19), akik semmi mást nem tettek, csak fogták az autójukat és koalákat mentettek a Kangoroo Islandan. Sajnos, nagyon sokukat nem sikerült, mert már nem élték túl a lángokat. Sőt, sajnos nem egy állatot kellett elaltatni is, mert menthetetlen volt. De azért például őket sikerült életben tartani. Mutatom is, milyen a koalák, amikor kocsikáznak kicsit a szebb jövő felé, hogy ellátást kapjanak.  Micah és Caleb köszönet nektek!

A videó alatt konkrét adatokat találtok, ahová küldhettek pénzt a mentésre. És köszönet, hogy Erzsi cica mozgalmához is sokat csatlakoztatok és általatok is jutott pént itthonról a koalák mentésére. Aki szeretne a kenguruknak és más állatoknak is Ausztrália felé elinditani valamit, ITT megtalálja, mire van most szükség. Koaláknak érkezett elég kesztyű, az most van, de napról-napra változik a helyzet, viszont pici kenguru bébiknek kéne kabát, aki tud kötni és nemes a lelke, már postázhatja is. A linken minden tudnivalót és szabásmintát megtaláltok! 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr3915398924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

apro_marosan_petergabor 2020.01.09. 20:11:46

Gratulálok a koalamentéshez, volt idő amikor túlszapordtak, s irtani kellett őket (vagy a szaporodásukat gátolni.
A kamaszok hasznossága nem biztos, hogy a koala mentésükön múlik, ott van Thunberg, nem ment koalát, mégis elég sok kárt okoz...
Én a kamaszokat inkább erddő, bozót figyelésre tanítanám, figyeljenek, s ha gyújtogatókat látnak, szóljanak a rendőrségnek, tűzoltóságnak. Kevesebb erdő-bozót tűz lesz, Kevesebb koalát kell menteni.
Amellett azt is megtanulják a kamaszok, nem csak a megnövekedett CO2 taratlom miatt gyulladhat ki a bozót, hanem gyujtogatás miatt is....
süti beállítások módosítása