Nesze!szer

A Jégvarázs 2. kosztümjeinek titkai

2019. november 20.

 

 

 

 

frozen-2-poster2-550x318.jpg

 

Hol volt, hol nem volt, de újra eljött a Jégvarázs őrület ideje, ezt most minden lányos szülő tudja. (Akinél nem jött be a film, az becsülje meg jól az érzést!). Szóval. 6 éve vártuk már, hogy újra felvegye Elza a jégkesztyűt és elindul megkeresni, mi is az ő képessége és küldetése. 

Nyilván, mivel ikonikus filmről van szó, elég gondosan figyeltek a szereplőkre. A két fő karakter Anna és Elza. A lányos szülők pontosan tudják, hogy mennyire nagy őrület lett a ruhák és tiara beszerzése azóta is. A kosztümökért a második rész esetében is Griselda Sastrawinata-Lemay és Brittney Lee felelt. Sastarawinata Indonéziában született és Kaliforniában volt tini. A Disney karakterek szerelmeseként szinte adta magát, hogy a cégnél kezdte meg gyakorlatát. Az Art Center College of Design iskolát elvégezve vizuális fejlesztéssel és karakter design-nal kezdett foglalkozni. Annyi, de annyi legendás moziban ténykedett, hogy az csoda, Shrek Forever After, Madagaszkár pingvinjei, Hogyan gondozd a sárkányodat 2, Moana. Griz néven ismert, találtam egy kis beszélgetős filmet is a karrierjéről, beteszem ide, hátha valakit érdekel, szerintem tanulságos. Brittney Lee a Jégvarázs első részében Anna hajáért és ruhájáért felelt. 

 

De mi is történt most Elsával és Annával? Változtak kicsit, miután ilyen sok filmes elismerést begyűjtöttek. Az első rész rajzolt ruháit mindenki jól ismeri, hisz a farsang-Halloween tengelyen bőven lehetett látni itthon is a lányokon, ha csak nem áll három dressz is belőlea szekrényben, mint nekünk. Anna utazóruhája volt az egyik fő jelmez, melynek fő inspirációja a norvég népviseletből jön és ehhez adott egy csipetni Dior New Look-ot az ötvenes évek világából Sastrawinata-Lemay. A krókusz persze itt is megjelenik, hisz ez Arandelle szimbóluma. Anna utazó köpenye játékosra van tervezve és úgy, hogy a magenta rész látszódjék, ha mozog. Látványra gyapjú, mert ugye kell ez a nagy hidegben. A most egyébként teljesen menő táskát Anna oldalán szintén a norvég világ inspirálta. Nyilván a Disney munkatársai ellátogattak Norvégiába is, hogy inspirálódjanak. Jól sikerült, mert ez az oldaltáska is hozza azt a vonalat, amit Anna képvisel, a természetközeliséget. 

Elsa.. hát igen, ő a királynő. Lee felelt érte és valami olyasmit szeretett volna alkotni, ami minden mozdulatra játszik a széllel. Az inspiráció kicsit az uniformisok világa volt, hogy ezzel is mutassa, ki az úr a háznál a jeges birodalomban. (Szándékos képzavar!)  David Suroviec a karakter technikai direktora a saját feleségével dolgozott, némileg könnyebbé téve a munkát. Elsa nyaklánca is igazán különleges, ugyanis illúzió. Tehát a fel is vettem valamit és nem is vettem fel valamit tpusú. Úgy néz ki, mint Elsa, aki maga a tökéletesség. Szerintem a csizma lett a legkülönlegesebb, ez ugyanis jégből van. Már ugye rajzolt jégből. Az inspiráció Alexander McQueen volt. Az egész úgy néz ki, hogy megmutatja Elzát, aki erős, de mégis nőies. A kristály, mint motívum persze itt is megjelenik és az egész igazán gyönyörű. Remélni merem csak, hogy a kislányok ezt a csizmát észre sem veszik, mert nem szeretném, ha ezekben a magas izékben próbálnának a minik topogni a következő években, míg ki nem jön a Jégvarázs harmadik része, egy újabb jelmezzel...D

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr4715316034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása