Nesze!szer

Nemet mondanál, de nem teszed?

2019. november 10.

 

 

 

mondjnemetfeldmar.jpg

 

Én azt mondanám, hogy aki akár barát, akár szerető, akárki, ha nem szívesen hallja a te nemedet, akkor nem érdemes kapcsolatban lenni vele. Lehet, hogy attól félsz, hogyha tényleg, szíved szerint nemet mondasz, akkor egyedül maradsz. Hát, reszkírozd meg. Talán nem is lenne rossz. Ahhoz képest, hogy milyen rossz az, hogy nem mersz nemet mondani. Tulajdonképpen nem lehet benned megbízni, ha nem mondasz nemet a szíved szerint. Tehát te se vagy jó barát, te se vagy jó szerető; én nagyon dühös lennék rád, ha lefeküdnél velem, amikor inkább nemet mondanál” Feldmár András.

Nemet mondani másoknak: ez része a felébredésnek, ez gyönyörű. A felébredés része, hogy úgy éled az életedet, ahogy helyesnek találod. Értsd meg: ez nem önzés. Önzés az, mikor másoktól azt követeled, hogy úgy éljenek, ahogy te helyesnek látod. Az önzés. Nem önzés, ha úgy éled a saját életed, ahogy helyesnek látod. (A. de Mello)

Sok emberrel találkozom, akik inkább úgy élnek, ahogy mások azt elvárják tőlük, mert ez kevesebb energiát vesz el tőlük, mint az, hogy megharcoljanak a saját vágyaikért. Belesimulni mások akaratába rövid távon nagyon kényelmes, de hosszú távon felemészti az embert. Hiszen megszűnök létezni, eltűnök, olyan leszek, mintha valaki más mozgatná a testemet, mintha valaki más élné az életemet és én csupán tehetetlen szemlélő maradok a saját életemben. Vannak olyanok is, akiket szigorú engedelmességre neveltek és képtelenek nemet mondani még azoknak is, akik a bántják őket. Ők gyakran válnak áldozattá, mert a nemet mondani tudás képtelenségét megérzik bennük a ragadozók, akik prédájukat keresik. Sokan gondolják a nemet mondást önzésnek, ezért inkább akkor is lefekszenek a pasival, amikor nem is kívánják. Csakhogy ne tűnjenek rossz fejnek. A nemet mondani tudáshoz fel kell ébredni! Fel kell ismerni azt, hogy mi a vágyam és azt, hogy mitől félek. És ami ellentétes irányba visz, mint a vágyaim, arra nemet kell mondanom. Különben folyton mások vágyait fogom teljesíteni. Ők fognak használni engem, mint egy tárgyat, hogy saját magukat tegyék boldoggá, miközben engem észre sem vesznek. Minden csak róluk szól. Erre viszont nemet kell mondanom, meg kell tanulnom, mert meglehet!

Feldmár András  - Feldmár intézet

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr7515296714

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása