Nesze!szer

Fújd a magadét! Az ősz legtutibb illatai

2019. szeptember 26.

 

 

oszi_illatok.jpg

 

Olykor még kisüt a nap, de már a fűtést is bekapcsoltuk és esténként teát főzök, ami nem véletlen. Ősszel természetesen az illatainkat is lecseréljük, a citrusos variánsokat eltesszük jövő nyárra és új finomságok után nézünk. Én most kiválasztottan nektek azt a hat parfümöt, ami számomra a legfinomabb ebben a szezonban. Nem az került az összeállításba, ami a leghájpoltabb és nem is az, amit nagyon sokat hirdetnek. Ezek az én választásaim, kizárólag az orrom és a bőrömön tanusított hatásuk alapján. Szagoljunk is gyorsan bele! 

1.  Mon Guerlain Eau de Parfume Intense by Guerlain

A Guerlain illatház iránti szerelmemből többször daloltam már nektek, felesleges felemlegetni is, hisz a francia parfümös bölcsőről beszélünk. A Mon Guerlain sorozat minden darabja elbűvölt, az előző kör például annyira, ami rég volt példa: egy egész üveggel elhasználtam az év elején indult finomságukból. És most itt az Intense. Ez, ahogy a neve is mondjam, nem annyira virágos, jóval inkább határozott. Levendula, bergamot, narancs, rózsa és kétféle vanília is, a mélyítő szantálos-pacsulis-pézsmás összetevők mellett. Ez Angelina Jolie erőteljesebb oldala, egy kicsit Demóna, de közben csábos nő is.  Akkor használd, ha szeretsz olykor az asztalra csapni, de kedvesen ki is tudsz kacsintani mögüle. Igazi Guerlain-ház darab, nem fogsz csalódni!

2. Burberry For Her

A klasszikus londoni Burberry megfiatalítása nem most kezdődött. Az illatok is már jóval merészebbek, lazábbak, mint a kockás időszakban voltak, az arc pedig Cara. A For Her illatok az ő személyiségjegyeit tükrözik. Bogyós gyümölcsökkel nyit az illat, ez picit még tavasziasnak tűnik, mert ezt hozza a málna, az aper, a cseresznye, de ott az áfonya és a szeder is, ami már az őszre hangol. Aztán jönnek a vadvirágok, az ibolya, a jázmin, meg a pézsma, az ambroxan és a száraz borostyán, ami mélyít az egészen. Könnyedebb kompozíció. A játékos londoni nőt hozza. Csak akkor ajánlom, ha nem félsz olykor akár pimaszul vidám lenni! 

3. Kenzo World Power

A névről azonnal gondolhatja az ember, hogy szimplán azoknak ajánlják, akik világuralomra törnek. Ez teljesen rendben is van szerintem. Ciprus, tengeri só, tonkabab - szóval ezekből is sejthető, hogy nem egy málnás kis csacskaság. Ennek bizony ott marad az illata, ahol jártál, szóval nyomot hagysz. Határozott, magát minden reggel harcba indító nőknek szól, városi határozottaknak. Nekem nagyon bejön, a szemes üvegcse variálása is jól sikerült. És hát Kenzo... nyammi!

 

oszi_illatos2.jpg

 

4. Girls Can Say Anything

Zadig & Voltaire. Aki ismeri a márkát, az egészen biztosan belezúgott a pimaszságukba, ahogy az illataikat összerakják. Szokatlan húzások, merész párosítások és nagyon jó szövegek. Mert a csajok ugye bármit mondhatnak. Ez már egy virágosabb parfüm, írisz, peónia, de közben tonkabab is, meg vanília és pézsma. Minden cseppje kincs. Könnyed, laza illataura őszre, szokatlan, de közben kedves és nem mászik az agyadra, ha megérzed, sőt. Azoknak ajánlom, akik sok mindenre vágynak, de a tucatlányok kasztjára egyáltalán nem. 

5. Gabrielle Chanel Essence

A Gabirelle ugye két esztendeje indult hódító útjára. Coco Chanel azon időszakát idézi meg, amikor még nem volt Coco. Gabrielle a nő, aki tudja, mit akar, de még nem ért oda, viszont tele van tűzzel, szenvedéllyel és mélységgel. Most jött ki az Essence és meg kell mondjam, nekem jobban bejön, mint az eredeti, ráadásul tartósabb is. Virágos, de vaníliásabb és erősebb, hogy ilyen egyszerűen fogalmazzak. Egyáltalán nem kislányos, ő már a lázadó csaj, aki tényleg elindult az útján.  Keserűnarancs, ribizli, bogyós gyümölcsök, barack, tubarózsa, jázmin, ylang-ilang, narancsvirág, kókusz, szantál, pézsma és vanília. Az én bőrömön a jázminos-nerolis jelleg ütközik ki, pézsmával megindokolva az illathatást, de a kókusz is előbukkan. 30 felettieknek javallanám, akik nem mismásolják el a vágyaikat és nem félnek egy napon nagyasszonnyá válni! 

6. Elie Saab Royal

Úristen, ennek az üvege! - ezt a csodásan őszinte és befejezetlen mondatot hallattam, amikor megláttam ezt az üveget. Fenséges, az egészen biztos. Eddig is kedveltem az Elie Saab illatokat, de most ez annyira erőteljes, határozott lett, hogy beleszerettem. Ámbrás, virágos, ciprusos, de egyáltalán nem tingli-tangli, ez bizony merész. Török és bolgár rózsa, neroli, pacsuli és szantálfa és némi vanília. Nem kislányos, nem csacska macskás, ez bizony üzletasszonyos.  Királylányoknak nem, inkább királynőknek ajánlanám, de nekik nagyon. Egész egyszerűen olyan, mintha jogar lenne az ember kezében és egy igen határozott sötét arany illat aura venné körül, vagy valami ilyesmi. Jelentőségteljes a hatása és a karaktere. 

Kellemes, illatos őszt nektek és ha a férfi újdonságokról is írjak, jelezzetek!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr7815173120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása