Nesze!szer

Vidám vasárnap

2019. július 20.

 

gitaroszenes.jpg

 

Szépen beszélni. Kedvesnek lenni. Kitartani. Jót gondolni. Adni. Nem bántani. Fogadni, nem elutasìtani. Szeretni. Figyelemmel más felé fordulni. Meghallgatni. Becézni. Nem ìtélni. Elvárások nélkül adni.

Mind ez soha nem függhet attól, hogy a másik megérdemli-e. Hogy kiérdemelte-e. Tetteivel, szavaival, cselekedeteivel. Ezeket valójában nem másnak adod, hanem magadnak. Ezeket csak olyan lélek képes gyakorolni ki tiszteli Önmagát.

Tisztelni az tudja Önmagát aki ismeri is igazi természetét. Ki ismeri igazi természetét az mer megismerni másokat. Ha mersz megismerni másokat, akkor rájössz, hogy az életük, a cselekedeteik, a szavaik külső mázak amelyek elfedik a lelküket.

Ezért nem ìtélsz többet, és az sem fog felmerülni benned, hogy megérdemlik-e a szereteted. Ez túl van a mártirság állapotán ami a saját drámád jobb szìnben feltüntetése önmagad és mások előtt. Ez túl van a játszmákon.

Többé nem mérlegelsz semmilyen szempont szerint. Megérdemli-e? Lehet, hogy a cselekedetei szerint nem. De az a csodás, hogy ez többé az eszedbe sem jut. Az ő játszmája már nem érinti a te szeretetedet.

Szépen beszélni. Óvni. Védeni. Adni. Kedveskedni. Figyelni. Szeretni.

Barna Berni

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr6314925530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása