Nesze!szer

Ma hány dolgot tettél magadért?

2019. május 30.

 

mamittettelmagadert.jpg


Új évi motivációt találni nem csak év vége tájt lehet. Hanem amikor hirtelen rájössz, hogy egy helyben álldogálsz, és valahogy nem történik meg, amire vársz.
Ugye mindnyájatokkal megesik, hogy néha úgy érzitek, most kicsit megcsömörlött minden és bárcsak új lappal indíthatnátok? Amikor kell egy kis fenékbe billentés, hogy észbe kapj, hol is állsz önmegvalósítás terén.
Az önmagunkkal való számvetésnek egyik legegyszerűbb példája lehet a következő új mantrád: Ma hány dolgot tettél meg magadért? Van egy kitűzött célod, de nem tudod, hogyan kerülj közelebb? Tedd félre az önmarcangolást és döntsd el, hogy legalább két dolgot megteszel magadért mindennap, ami az adott tervedhez kapcsolódik. Így a nap végén összegezheted, hogy hányadán is állsz a kitűzött céloddal. És a saját lelkiismereted nem fogod tudni megtéveszteni.
Nézzük csak egyszerűen, hogy is működik ez. Bármilyen nagy volumenű dolgot, ha elemeire bontasz, máris könnyebben megközelíthetőbbé válik. Amennyiben környezettudatosabb szeretnél lenni, miért nem kezded azzal, hogy naponta magaddal viszed a vászon tatyódat, nem kérsz zacskót a zöldségesnél és így tovább. Ha karriert váltanál, miért nem írsz egy listát a lehetséges networking helyszínekről, potenciális személyekről, esetleg továbbképzésekről az adott területhez kapcsolódóan?
Semmi sem ijesztő, vagy nehéz csak a magunk előtt görgetett felesleges akadályok teszik azzá. Amennyiben követed a „legalább két dolgot megteszek ma magamért” elvet, garantált, hogy mihamarabb előbbre jutsz, hiszen ismeritek a mondást: „Semmilyen szél nem kedvez annak, aki nem tudja, melyik kikötőbe tart.

Nesze!Bogi

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr3314867804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása