Nesze!szer

10 tipp az igazán jó tavaszhoz!

2019. március 24.

 

 

legyonmagadtavasz.jpg

 

Szombat-vasárnap Magyarországon a nyár került megrendezésre, de azért tavasz van a naptár szerint. Íme, néhány tipp, hogy jól érezd magad a bőrödben ebben az évszakban és ne csak vánszorogj az árnyékod után.

1. Adj időt magadnak! Ha úgy érzed, elfáradtál, kiégtél, beégtél és elindulsz egy úton, ne rögtön várd a változást. Szánj heteket arra, hogy tényleg elérd a kívánt hatást és megtaláld a kipihentebb önmagadat.

2. Ne menj bele felesleges játszmákba. De tényleg ne. Bizonyos szint felett nem süllyedünk bizonyos szint alá. És pont.

3. Ne érezd rosszul magad attól, amit mások mondanak rólad. Hidd el, a pálya széléről mindenki nagyon okos, ha más életéről van szó. A gyereknevelésről is annak van a legsommásabb véleménye, akinek nincs gyereke. Ugyanígy ért mindenki a focihoz és a főzéshez is, még akkor is, ha a tasakos knorr a legközelebbi konyhai élménye. (Egyébként szép volt fiúk!)

4. Menj ki a szabadba! - de tényleg. Ilyenkor nincs is jobb, mint feltöltekezni a természet energiával. A monitor kevéssé hat inspirálóan az emberre, a fényétől d-vitamint se kapunk, maximum a látásunk lesz rosszabb és az irodai büfében sem olyan lélekemelő a piknik, mint mondjuk a Hármas-határhegyen, a Kopaszin, vagy Balatonaligán. Pokrócot be a kocsiba, barátnővel csacsogni a füvön is lehet, sok minden nem kell hozzá!

5. Légy alázatos! És ez nem azt jelenti, hogy fogadd el a régi energiás, tekintélyelvű világot, hogy majd az orvos megmondja és a tanár stb...  Itt csak arra gondolnék, hogy bizonyos sikerek eléréséhez idő kell. Ha most kezdesz az alapfokú tanfolyamon videóvágásból, ne hisztizzél, hogy még nem kaptál Oscart. Megjön az, csak a lépcsőfokokat és a kemény munkát ne felejtsd el!

6. Tényleg igaz, hogy a hülyék lehúznak a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. Kell ezt magyarázni? Szerintem nem. Magyarországon úgyis az a divat, hogy mindenki azt mondja, mit miért nem lehet megcsinálni. Te ne állj be a sorba, lépj máshogy! És ne hidd el, hogy nem tudod megcsinálni!

7. Adj egyértelmű üzeneteket. Nem várhatod sem a sorstól, sem a kollégádtól, hogy megértsen téged és úgy cselekedjen, ahogy szeretnéd, ha csak utalgatsz, hímezel és hámozol. Mondjad meg egyenesen, mit szeretnél. Nyilván ne úgy, hogy leüvöltöd a haját, lehet azt máshogy is! 

8. Bocsáss meg! Bocsánat, ha ez nem pontosan érthető, de mindenki életében vannak régi emlékek, eltemetett fájdalmak. Mi lenne, ha ezt kipakolnád a hátizsákból, elengednéd? Akit kell, nyugodtan küldj el a búsba, akár harminc év után is, a többi terhet pedig próbáld meg letenni. Sokkal könnyebb leszel!

9. Bocsáss meg magadnak is! Olyan sosincs, hogy mi lett volna, ha... mert nem lett. Az ember mindig az akkori tudásának és érzéseinek a legmegfelelőbb döntéseket hozza, hozta. Utólag, a mai eszünkkel nyilván máshogy döntenénk sokszor, de az már rég elmúlt, az az energia nem most van. Nem érdemes magunkat rágni egy-egy hibásnak gondolt valami miatt. 

10. A saját életedet éljed, ne másét!  Tarts némi önvizsgálatot és tekintsd át, mennyire a saját vágyaid azok, amelyek felé mész. És gondold át, ki is vagy te igazán. Ne mások tükrén át nézd magadat. Légy önmagad, mindenki más már foglalt! Az önazonosságnál felemelőbb érzés pedig nincs ám! 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr1214713843

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kvadrillio 2019.03.26. 10:13:44

OHHH.... dejóóóó is lenne a saját életemet élni !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:)
süti beállítások módosítása