Nesze!szer

Az Oscar múzeum bemutatja: ikonikus ruhák az ötvenes-hatvanas évekből

2019. február 24.

 

 

hbz-best-oscars-dresses-1954-audrey-hepburn.jpg

 

Múltidéző összeállítással készültünk ma estére nektek. Nem egy huszadik piros ruhát mutatunk és nem is felháborító dresszeket. Inkább ikonikus klasszikusokat. A fenti kép például Audrey Hepburnről készült, 1954-ben viselte ezt a Givenchy ruhát a díjátadón. Újabb Givenchy jön, csak ez már Grace Kelly szépséges testén, ő a következő évben viselte ezt, amikor szobrocskát kapott. Ugyanebből az évből mutatnánk Lauren Bacallt és  Humphrey  Bogartot, abszolút formában, egymásba karolva. Annyira békebeli! 

hbz-best-oscars-dresses-1955-grace-kelly2.jpg

 

hbz-best-oscars-dresses-1955-lauren-bacall.jpg

 

Utána jön Debbie Reynolds igazi hercegnőként 1958-ból és Sophia Loren klasszikus, alakot követő ruhájában, igazi glamour look-ban. Elizabeth Taylor 1960-ben jelent meg a film ünnepén, a gyémánt a nő legjobb barátja elvet követve, apró, finom ékszerekkel. fehér csipkében. Faye Dunaway már 1968-ben mutatta be ezt az elég különleges fekete ruhát, míg Barbra Streisand a következő esztendőben a Funny girl színésznőjeként Arnold Scaasi ruhát viselt. Emlékezetes ruha egy újabb Givenchy Audrey Hepburntől 1975-ből és Lauren Hutton szőrmés érkezése is. Goldie Hawn metálosan csillogott 1978-ban, ugye, milyen édes arca volt mindenféle töltések nélkül? Na jó, a végére egy kis csemege. Cindy Crawford és Richard Gere 1993-ból. Fiatalok voltak és igazi power couple. Igaz, ennek már vége, elég más irányba ment az életük. Ma éjjel is találkozunk klasszikus ruhákkal, mit gondoltok? 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr8914651705

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása