Nesze!szer

Védd magad!

2018. október 07.

 

 

allj_ki_onmagadert.jpg

 

Lehülyéznek, beszólnak, nem lehetsz okos. Ismered ezeket az embereket, helyzeteket? 

Van, aki szerint soha, senki más nem tudhat jól semmit rajta kívül. Akad olyan típus is, akinek az élethez az alapvető hozzáállása, hogy mindenki más hibás az életben, csak ő nem. Sose szabad elfelejteni, hogy nem ugyanott tartunk, ami mondjuk a leszületéseket illeti. Tudatszintek vannak és igen, van, aki még ott rostokol, hogy mindenki más oktondi, csak ő nem. Kérdés, megvéded-e magad tőle, tőlük, a beszólásoktól? Kérdés, neked megtanították-e gyerekként, hogy védd meg magad? Vélelmezem, a szocializmusban nevelkedett szülők gyerekei nem gondolták, ezt is tudniuk kell az utódoknak. Azt, hogy nem mindig van az idős embernek, az orvosnak, a miniszternek vagy a tanárnak igaza. Jogunk van, hogy nemet mondjunk, hogy egyes helyzetekből felálljunk, eljöjjünk vagy ajtót mutassunk.

Nem biztos persze, hogy minden csatába bele kell mennünk. Mert néha nem. Elegánsabb tudomást se venni, sokszor az ordibátorokról, mert akadnak egyének, akiknek ez ordítás ad mondjuk energiát. A miénkből pedig ne adjunk nekik. Ám azt gondolom, a csendben önmagunk rágása sem jó folyamat. Abból akár komoly betegség is lehet, ami felzabálja az embert belülről. Ebben pedig eléggé világelsők vagyunk. Ne legyünk! 

Nem kell barikádharcosnak lenni és mindig, mindenért kiállni. De önmagunkért igen. Ez az egyik legfontosabb, hogy megtanuljuk. Ne hagyd, hogy mások a mondataikkal arcon csapkodjanak! Ezt hagyjuk meg a szintén ugyanilyen szintén lévőknek. 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr9914287225

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása