Nesze!szer

Anya, mit hoztál?

2018. október 01.

 

egeszseget_az_uzsonnasdobozba2.png

 

Aki anyuka, az egészen biztosan ismeri ezt a kérdést. Nálunk minden délután elhangzik. Az oviba való nasi nemcsak az éhség miatt fontos a kicsiknek, de ez némileg a szeretet jele is számukra, a gondoskodásé. Az ember igyekszik persze okosan pakolni, hogy ne csak a csokiropizizinápolyi tengelyen mozogjon. Nálunk nyár óta, az Everness óta pontosan, sláger az epres golyó. Az italok pedig? Igyekszem, hogy ne a cukros minden domináljon.

És akkor még az innivalóra is gondolnunk kell! Az iskolatej divatja már a múlté, de mi azért lehetünk gondoskodóak, és figyelhetünk arra, hogy a gyerek a folyadékbevitelt is egészségesen oldja meg. Ha nem is laktóz- vagy tejfehérje-érzékeny a csemeténk, jobban járunk, ha nem tehéntejet adunk, hiszen annak nyákképző hatása fogékonyabbá teszi a gyermekeket a betegségekre, kutatási eredmények szerint pedig akár hiperaktivitásra is hajlamosíthat. Szerencsére könnyen találunk jobb megoldást, ha van időnk beszerezni a tuti dolgokat. (Nálunk előre történő betárazás a módszer)
Gazdag ásványianyag, vitamin, aminosav és növényi rostanyagtartalma miatt a zabital tökéletes választás, hiszen a zab minden értékével rendelkezik, B1-, B2-, B3-, B6-, és K-vitamin is bőven akad benne. Ráadásul a Biopont kínálatában megtaláljuk 200 ml-es, praktikus, szívószállal ellátott kivitelben kakaós és vaníliás változatban is. Így a kakaófüggő gyermekek sem maradnak tartalmas, tápanyagban gazdag ital nélkül, de a finom vaníliaízű ital is remek alternatíva.
Ízesítés nélküli italként választhatjuk a szintén 200 ml-es kisdobozos rizsitalt, amely nagy mennyiségű fehérjét, B-, E-, és K-vitaminokat valamint ásványi anyagokat és nyomelemeket is tartalmaz. Ha pedig a gyerkőc szereti a kávé ízét, akkor nyugodtan tegyünk az uzsonna mellé egy Biopont Rice Coffee-t, amely tisztán növényi eredetű, bio rizsital pörkölt árpával, amely kiváló helyettesítője a kávénak, és mivel koffeinmentes, ezért iskolás gyermekek is nyugodtan fogyaszthatják. Meg az ovisok, akiknek mindig az kell, ami anyának van. Szóval, anyukák, csak okosan és úgy, hogy el is fogyassza a gyerek! 

 

egeszseget_az_uzsonnasdobozba_1.png

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr5614268499

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása