Nesze!szer

5 dolog, ami az ABBA után ismét divatba jön

2018. július 22.

 

abbanyito.jpg

 

Túl sokat nem agyalt a menedzsment 1972-ben, amikor a svéd popcsapat nevét kiötölték, szerencsésen adta magát a 2 B betűs fiú és a két A betűs lány nevének kezdőbetűje. Így lett tehát Agnetha Fältskog, Björn Ulvaeus, Benny Andersson és Anni-Frid Lyngstad – ból ABBA. Egy évvel később aztán hatalmas sikert aratva megnyerték az Eurovíziós dalfesztivált, melynek mindenkori győztesei közül talán ők lettek a legnagyobbak. 1973-as Waterloo-juk után 2018-ban még mindig és megint róluk szólnak a szalagcímek. Az elmúlt évtizedek alatt sok minden változott, dalaik talán néha még cikisnek is tűnhettek, most azonban ismét dübörög a Mamma Mia és szép lassan előszedhetjük a bőröndök mélyéről az „abbás” cuccainkat is!

Öt dolog, amik az ABBA után ismét divatba jönnek

farmer2.jpg

 


1. Farmer hímezve
A farmer az ABBA indulásakor kezdett több lenni, mint egy unalmasra szabott munkásnadrág. A bő szár mellett több és több extraság jelent meg a kék anyagon. Hímzések és színátmenetek tették izgalmassá az uniszex ruhadarabot. Dzsekik, szoknyák, sortok és már düböröghetett is a Dancing Queen!

 

2. Harang alakú ruhaujj
Az egyik legikonikusabb ABBA ruhadarab a fehér színű harangujjú kezeslábas. Manapság a leghétköznapibb áruházak fogasain is megtalálhatók a harangujjú ruhák, blúzok, felsők. A totális hatás kedvéért a nadrágra is rácsúszhatnak azok a harangok. A bátrabbak overállban is nyomhatják, és már dúdolhatjuk is Knowing me, knowing you…

 


3. Poncsó
Színes fényes anyagból, vagy horogálszva nagyon menő a nagy visszatérő a poncsó. Ez a ruhadarab tipikus álca, mely eltakarja azt, ahol sok van, színével akár a frizurára is irányíthatja a figyelmet és ha van valahol a közelben egy tábortűz, már mehet is a Chiquitita.


4. Platformcsizma
Megmagyarázhatatlan a hetvenes évek sztárjainak választása, a platformcsizma, bár az ABBA egyik férfitagja Björn indokoltan bújt legendásan magas lábbelijébe, hiszen ő volt a négyes legalcsonyabb tagja. Tőle függetlenül a robosztus fellépőcipők újra divatba jöttek. Nincs más hátra, mint a Gimme! Gimme! Gimme!

 

5. Fehér
Kétségtelen, hogy még a csillogó ezüstnél és aranynál is jobban ragyog a színpadon az egyszerű fehér. Legtöbb fellépőruhájuk alapszíne volt ez, időnként kiegészítve, csíkokkal, vagy játszva az anyagok sokféleségével. Fehérben kiáltották a világnak azt is, hogy SOS!

Nesze!Zsé

 


Fotók: Pinterest

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr7414127379

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr. mesterséges színezék 2018.07.24. 16:19:27

"dalaik talán néha még cikisnek is tűnhettek"

Teljesen hidegen hagy, hogy ki mit nevez az öltözködésben divatnak, vagy minek, ami viszont a zenét illeti: a legszimplább ABBA-dal is többet tartalmaz zeneileg és szövegileg, mint amit a legutóbbi 20 év a popban összesen magából kipréselni volt képes -- nem hogy cikis lett volna.
Mondom ezt a HM-HR-progrock-jazz-folk-komoly... alapokról hallgatva a világot.
süti beállítások módosítása