Nesze!szer

Tanítások Wayne Dyertől

2018. május 27.

 

maci_kep.jpg

 

1. „Ahogyan az emberek bánnak veled, az az ő karmájuk. Ahogyan te erre reagálsz, az a tied.”

Minden, amit a világnak adunk, valamilyen formában visszatalál hozzánk. Ezért, bármennyire is úgy érzed, hogy igazságtalanul bántak veled, ne engedd, hogy ez elvegye belőled a legjobban. Válaszd azt, hogy nem reagálsz rá, vagy kapd meg magadban annak a módját, hogy a még nagyobb kedvességgel és megértéssel bánj ezekkel az emberekkel. Még akkor is, ha fáj, vagy ha úgy érzed, hogy nem érdemlik ezt meg.

2. „Minden, ami veled történik, vagy egy lehetőség a fejlődésre, vagy egy akadály a fejlődésed útjában. Választhatsz.”

Akárhányszor azon veszed észre magad, hogy azt kérdezed „miért történik ez velem?”, gondolj arra, hogy az univerzum egy újabb segítséget kínál fel, ahhoz, hogy segítsen neked fejlődni. Inkább kérdezd azt magadtól, hogy „mit tanulhatok ebből?” Mikor ezt a hozzáállást választod, a lehetőségeid határai kitolódnak.

3. „Akárhányszor úgy kezdesz egy mondatot, hogy „én vagyok”, megteremted azt, aki vagy, és akivé válni akarsz.”

Hagyd abba azt mondani azt embereknek, hogy „egy egyedülálló anyuka vagyok”, inkább mond azt, hogy „anyuka vagyok”. A szavaidnak ereje van, töltsd meg őket szándékkal. Ahelyett, hogy azt mondanád az embereknek, hogy „szeretek írni”, inkább mond azt, hogy „író vagyok”. Ha egy rossz napod van, ahelyett, hogy azt mondanád, hogy „kitartok”, mond azt, hogy „ez a nap kihívás számomra”. Mindegy mit érzel, hiszen, amit magadról hiszel, megteremtődik. Miért is ne teremtenéd meg a szavaiddal azt, amit szeretnél?

4. „Ha olyan személlyel találkozol, akinek a lelke nincs összhangban a tiéddel, küldj neki szeretetedből és menj tovább.”

A kapcsolatok és kapcsolatteremtés nehéz lehet, főleg miután szívünk összetört. Megtörténik, hogy kapcsolatunktól többet várunk el, mint partnerünk. Máskor meg mi nem tudunk teljes lélekkel ott lenni. Ne vegyél mindent személyesen. Van úgy, hogy lelkünk nincs összhangban más lelkével, amikor útjaink találkoznak, és ilyenkor nincs más választásunk, mint minden jót kívánni egymásnak és tovább menni. Ez ez egyik legnehezebb lecke, amit meg kell tanulni és elfogadni.

A cikk folytatása ITT.

Forrás: filantrópikum

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr8214005412

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása