Nesze!szer

Minden, amit a királyi esküvőről tudni szeretnél!

2018. május 18.

 

meghan_and_harry.png

 

 

Alig múlt el az újabb Royal baby érkezése okozta öröm a brit uralkodói családban, máris itt van a következő ok az ünneplésre.  Nem neveznénk Harryt és Meghant egy tutyimutyi párosnak, hiszen első, 2016-os találkozásuk óta felpörgették a királyi randiszekeret. Bizony 2017 novembere óta felgyorsultak az események, az óra pedig már az utolsókat ketyegi az IGEN kimondásáig. Hooooolnap lesz a nagy nap! 

Ahhoz azonban, hogy nyugodt szívvel, felvetett lábakkal tudjuk nézni a királyi menyegző közvetítését valamelyik választott csatornán, érdemes átfutni az alábbi kiokost, hogy ne a ceremónia alatt kapjunk a szívünkhöz információ hiányában.

A leendő férj és feleség

Amit mindenki tud: a vőlegény Harry herceg, Károly walesi herceg, a brit trónörökös és a néhai Diána walesi hercegné fiatalabbik fia, II. Erzsébet brit királynő unokája, aki az Egyesült Királyság trónöröklési rendjében a 6. helyet foglalja el.

A menyasszony Meghan Markle, amerikai színésznő, akinek legismertebb szerepe a Brilliáns elmék (Suits) című sorozatban volt.

Érdekesség a menyasszony személyével kapcsolatban, hogy ő lesz a második amerikai feleség, de az első, aki színes bőrszínű családból származik.


Mikor és hol lesz a szertartás?

A leendő házaspár szombaton 12:00 óráig érkezik meg a Windsor-i Szent György kápolnában, ahol Harry herceget és Markelt is megkeresztelték. Mintegy 800 fő lesz jelen a szertartáson, mely után az ifjú pár egy rövid kocsikázás során üdvözlik az embereket. Az ifjú pár egy Ascot Landau-n fog kocsikázni, melyet négy szürke ló (Milford Haven, Sir Basil, Tyrone és Storm) fog húzni Harry herceg ezredéből.

 

szerele.png

 

A szertartás:

A Canterbury érsek Justin Welby és David Conner felügyeli a királyi rezidencia székhelyén található Szent György kápolnában zajló esküvőt. A párt az érsek fogja összeadni.

Lesz televíziós közvetítés?

Megnyugodhatunk. Igen. Lesz. Az összes nagyobb és kisebb sajtóorgánum, televíziós társaság ott lesz ezen a jeles eseményen.

Mit használ?

Állítólag Meghan Markle három illatért van oda. Jo Malone Wood Sage & Sea Salt, a London Wild Bluebell és a Bvl II a Bvlgaritól. Megértjük, főleg az utóbbit. 

 

Ki fizeti a révészt?

Bár azt gondolhatnánk ez is a brit adófizetők pénzéből megy azonban ez nem igaz, mert a Királyi család és a menyasszony családja maga fizeti a költségeket. És régi szokásukhoz híven, a nagyobb részt a vőlegény családja állja.

A királyi család fizet az esküvőért.

A luxus esküvőket szervező Aimee Dunne úgy véli, még a konzervatív becslések szerint is a királyi esküvői költségvetés hat számjegyű lesz. Nem forintban. 

meghan2.jpg

 

Akkor Meghan hercegnő lesz?

Az uralkodó hagyományosan új királyi címet ad a királyi család férfijainak, amikor megnősülnek, és ez alól Harry herceg sem kivétel. Szakértők szerint Harry herceg Sussex hercegévé válik, az új menyasszonynak a Sussex hercegnője és a "HRH" (Ő királyi fensége) cím illetve megszólítás jár. Markle nem lesz hercegnő saját jogát, mivel nem született a királyi családban.

Nem akarnak esküvői ajándékokat

A Kensington Palota egy nyilatkozatában jelentette be, hogy a pár arra kéri a vendégeket, hogy ne ajándékokat hozzanak, hanem az általuk kijelölt hét szervezetet támogassák adományaikkal, melyek főként gyermekeket, nőket és szegényeket segítő tevékenységet folytatnak.

Milyen ruhája lesz a menyasszonynak?

Meghan Markle valószínűleg klasszikus stílusú ruhát fog viselni, hiszen korábban már többször nyilatkozta, hogy az ő stílusa- esküvő vagy sem- egyszerű és letisztult. Az, hogy ki a tervező még mindig szigorúan titkos, de az elemzők szerint Elie Saab, Erdem, Antonio Berardi, Gile Deacon, Ralph & Russo, Emilia Wickstead, Temperley London, Jenny Packham és Amanda Wakeley közül kerülhet ki a „győztes”.

gyerekekharry.png

 

 

Ki lesz maxolva a cukiságfaktor?

Persze. Köszönhető lesz ez George hercegnek és Charlotte hercegnőnek, akik többedmagukkal koszorúslányok és fiúk lesznek a jeles eseményen.

Érdekesség még, hogy most William herceg lesz az öccse tanúja, ahogy tette azt Harry 2011-ben.

 

diana2.png

 

És Diana?

Harry herceg korán elhunyt édesanyjáról is megemlékeznek, hiszen a Diana kedvenc virága, a fehér rózsa adja a fő hangsúlyt a dekorációban.

Politikusok lesznek?

Valószínű, hogy egy sem. Még Obama sem kapott meghívót, pedig ő kimondottan jó barátságot ápol az ifjú párral. A Kensington Palota áprilisban megerősítette, hogy a pár elutasította, hogy meghívjon politikusokat az eseményre, köztük Donald Trumpot és Theresa May brit miniszterelnököt.

Menyasszonyitorta

A pár ebben sem követi a hagyományokat, mert ők Claire Ptak citromos-bodzás tortáját választották, vajkrémmel és friss virágokkal díszítve.

A sokat emlegetett család

Május 14-én jelentették be, hogy Meghan édesapja sajnos egy operáció miatt nem fogja tudni a lányát az oltárhoz kísérni, de Markle anyja, Doria Ragland várhatóan az esküvő előtti napokban érkezik az Egyesült Királyságba, hogy találkozzon a királynővel, az hercegi herceggel és a cambridge-i herceggel és hercegnővel.

babyvel_1.png

 

Ki nem lesz még ott?

Harry herceg legújabb unokaöccse, Louis herceg, aki még csak most lesz három hetes.

Miért ilyen gyorsan tartják az esküvőt?

Nem, nem vár babát Meghan, vagy mi legalábbis nem tudunk még róla. Az oka az, hogy a királynő férje, Fülöp edinburgh-i herceg (96 éves) is szeretne még részt venni unokája esküvőjén.

Meghan és Harry összesen 2640 vendéget invitált a nagy napra.   A hölgyek számára a dress code nappali ruha és kalap, míg a férfiak választhatnak az egyenruha, öltöny és a zsakett között.

A csodálatos képekről pedig Alexi Lubomirski, hivatalos esküvői fotós fog gondoskodni. Várjuk! 

 Nesze!Melinda

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr2713976876

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása