Nesze!szer

Ők keresik rongyosra magukat a karácsonyi slágerekkel

2017. december 23.

 

 

 

karacsonyi_da_elton.jpg

 

Imádjuk a karácsonyt. A karácsonyi slágereket még jobban. A Wham és Michael Bublé folyik nálunk a jutyubról. Ám vannak azok, akik bizony igen jó lóra tettek egy-egy sláger eléneklésével, elkészítésével. Jöjjön egy pici és vicces összeállítás azokról, akik rongyosra keresik magukat az ünneppel, ugyanis slágereik húsz-harminc-negyven éve mennek a rádiókban. Íme egy parányi csokor! 

Step Into Christmas

1973 óta szerepel mindenhol a dal, hozva ezzel jó sok zsét Elton papának. Tehát 44 éve jön a karácsonyi konyhára a betevő. Valószínűleg futja karácsonyi pudingra rendesen.

 

 

karacsonyi_dal_-brenda_lee.jpg

 

Rockin' Around the Christmas Tree

Brenda Lee neve sokat nem mond az embernek, de a dalt nincs, ki nem ismerné.1962 óta igazán felkapott a nóta és egy szolid 25 milliót anno eladtak belőle. Egyébként a negyedik legtöbbet letöltött karácsonyi dal. 

 

 

karacsonyi_dal_sapkas.jpg

 

Merry Xmas Everybody

 Angliában ez a dal az, amire azt mondanánk: mindent levert. Slade neve nálunk nem visz mindent, de a dal csak-csak ismerős. 1973-ban volt első helyezett a slágerlistán 5 hétig. Dicsősége töretlen, becslések szerint egy 500 000 fontot csak hoz évenként.

 

karacsonyi_dal_shakin.jpg

 

Merry Christmas Everyone

A nóta, ami hajnal 3 körül szokott felbukkanni a bulikban, amikor már mindenki annyira kész van, hogy az egyik srác a felmosófát táncoltatja. Annyira jókedvű dal - mondhatnánk negédesnek is, hogy utána tuti hogy beraknak valami lehangoló slágert. Shakin' Stevens adja a talpalávalót. 

 

 

 

karacsonyi_dal_-pog.jpg

 

Fairytale of New York

Megnyugtató hogy kedvenc ünnepünk nemcsak a túl jól fésült énekeseket ihlette meg.... D  A The Pogues sokszor feldolgozott remeke 1987 óta hódít. Shane MacGowan jól járt vele.

 

 

karacsonyi_dal_cliff_richards.jpg 

Mistletoe and Wine

Ó, hát ebben a darabban van romantika bőven. Ezer variációját megtalálod a jutyubon, nekünk ez a feliratos verzió jött be elsőre. Cliff Richardsnak 1988 óta hozza a fára valót a kandallóba, 250 milliót adtak el belőle az évek alatt. 

 

 

karacsonyi_dal_jona.jpg

 

Stop the Cavalry

Erősen a békét szorgalmazó dal ez Jona Lewietől. 1980-ban született a nóta és jól teljesít háborúsabb napokon is.  

 

karacsonyi_dal_chris_rea.jpg

 

Driving Home for Christmas 

Mondjuk erről a Chris Rea örökbecsűről bármit is? Valószínűleg nem kell. 1988 óta mutatja az utat hazafelé édesen keserű hangjával. Megkerülhetetlen karácsonykor, mint a nagymama hókiflije. 

 

 

karacsonyi_dal_mccartney.jpg

Wonderful Christmastime

Mc Cartney 37 éves volt amikor született a dal és most 75.300 000 fontot hozhat kb évenként neki, de ezt egyáltalán nem sajnáljuk az egykori gombától. Paul McCarney sokaknál nagy kedvenc ma is.

 

 

 

karacsonyi_dal_mariah.jpg

ALL I WANT FOR CHRISTMAS IS YOU 

Nagy betűvel írtuk ki a dal címét. Az abszolút elsőség a hazai rádiókban is szerintünk ilyenkor. 24 volt Mariah Carey, most 47. A nóta sikere töretlen.376 000 font üti évente kb a zsebét. Még az sem szegi kedvét a dal hallgatásának, hogy New Yorkban besült Mariah rendesen. Mindegy, éljen a karácsony... ti mit hallgattok holnap? 

Ps: sok régi karácsonyi nótát találtok még ITT, a dailamail összeállításában.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr9713520203

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása