Nesze!szer

Reggeli Nesze

2017. július 18.

 

cara-delevingne-armani-exchange-fall-2017-campaign02.jpg

 

Az önmegismerés során könnyen tévútra lehet tévedni. Sokan például mániákusan foglalkoznak azzal, hogy ők „csúnyák”, "kövérek" netán "szegények". Pedig az, hogy mi a kövér, csak egy bizonyos értékrendszerben értelmezhető. Ha kivennénk ezt az embert ebből a kontextusból, és belehelyeznénk egy hipotetikus „semmibe”, akkor nem tudná magáról azt mondani, hogy kövér. Hiszen mihez képest az? Ha csak ő létezne a Földön, nem lenne viszonyítási pontja.

Fontos megértened, hogy önmagadban te nem vagy sem ilyen, sem olyan. Se szép, se csúnya, se okos, se buta. Mégis létrehozol magadban egy megkülönböztetést, egy kettéválasztást, mert így már van értelme. Azt mondod, hogy hozzá képest csúnya, hozzá képest meg szép vagy. 

S amikor elkezdesz pl a szegénységeddel vagy a kövérségeddel foglalkozni, akkor valójában egy illúziót pacsmagolsz tovább. Egy nem létező, hipotetikus címkét teszel valósággá önmagad számára, és ezt próbálod alakítani.

S egyetlen egy dolgot nem teszel: elfogadod magad 100% olyannak, amilyen vagy. Ez nem azt jelenti, hogy ne tegyél meg dolgokat, csak éppen elfogadásban tedd meg azokat. Stressz, félelem és vágy nélkül. Csak úgy. Könnyedén.

Kiss Balázs Kunó

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr212671759

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása