Nesze!szer

Szociális szépségszalon, ahol ingyen kapnak új külsőt a rászorulók!

2017. január 13.

 

szocialis_szepsegszalon.png

 

Zuglóban élni, zuglóinak lenni sokszor lehet jó - gondoljuk mi ezt, bár van még néhány kerület, ami szimpatikus távolról. (Pont hétvégét vittünk egy nagy adag ruhát az Ajándékdobozba, hogy a hidegben legyen mindenkinek kabátja.) De most nem erről szeretnénk mesélni. Inkább arról, hogy milyen fantasztikus kezdeményezés indult a kerületben.  Tükörkép műhely néven szociális szépségszalon nyílt a Zuglói Család- és Gyermekjóléti Központ Erzsébet királyné útja-i telephelyén . A szolgáltatást egy olyan fodrász-kozmetikus nyújtja, aki szociális munkás végzettséggel is rendelkezik. A Műhely létrehozását Szabó Rebeka, a kerület szociális ügyekért felelős alpolgármestere javasolta tavaly a zuglói képviselő-testületnek, a testület pedig megszavazta kezdeményezését. Nyilván mi tök nem értünk a politikához, mert az ugye egyáltalán nem elegáns, de ez jó pont, na.

A Tükörkép Műhely elsősorban az álláskereséshez nyújt segítséget, hiszen az állásinterjúkhoz, hosszabb munkanélküliség utáni munkába álláshoz rendkívül fontos a megnyerő megjelenés, ezen keresztül pedig az önkép, az önbizalom megerősítése. Ezek a tényezők jelentősen növelhetik a pályázó elhelyezkedési esélyét. A Tükörkép Műhely célcsoportja tehát elsősorban az aktív munkavállalói korosztály, de azok az idős emberek is kérhetnek segítséget, akik egészségügyi okokból már nem tudnak eljutni fodrászhoz, kozmetikushoz. Őket indokolt esetben még otthonukban is felkeresi a szépségápolás több területén szakmai végzettséggel rendelkező szociális munkás. A szalon szívesen látja azokat a kamaszokat is, ahol a családban anyagi gondot jelent egy hajvágás megfizetése, hiszen ebben a korosztályban is lényeges az ápolt külső a közösségbe való beilleszkedéshez. Ez az egész számunkra iszonyatosan szimpatikus. Olyannyira, hogy ki is törpöltünk, mi is hozzájárulunk majd egy nagy adag szeretetcsomaggal, amiben mindenféle sminkek vannak, hogy még szebb lehessen mindenkinek a külseje, aki ott jár!

 

szocialis_szepsegszalon2.png

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr4712122309

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása