Nesze!szer

Oké, vége a karácsonynak, a szilveszternek: de most akkor mi van?

2017. január 02.

 

uj_ev.jpg

 

Nem tudom, kinek, hogy indult a hétfője, de egy január 2-ai kezdés a munkában, hát, az elég kegyetlen tud lenni. Vártuk az adventet, vártuk a karácsonyt, ettünk sokat, szerettük egymást, volt fény, pompa, csillagszóró, jött a szilveszter, de most akkor mi van? Kifáradtunk, elkedvenetlenedtünk, és ez most rohadtul január, minden szempontból. Íme néhány tipp, hogy te is kicsit motiváld magadat és ne temetkezz el a szürke hétköznapok borús negativitása alatt.

1. Nyugodtan legyél fáradt! Amikor úgy aposztrofáljuk a karácsony-szilveszteri időszakot, hogy pihenés, nem mondunk igazat. Mert ki tudja kipihenni akkor magát, ha egyik rokontól-baráttól rohan a másikhoz, ha leterheli a gyomrát egy csomó kajával, ha buli után két nappal már dolgozni kell, vagy akkor ha kis gyereke van... Nem kell rosszul érezni magad amiatt, mert nem vagy felöltekezve energiával, húzd ki január első hetét a naptáradban és meló vagy suli után menj haza és csináld a semmit! Akinek pedig vizsgája van, nyugodtan ajándékozza meg magát kis jutalmakkal egy-egy siker után!

2. Olvassál, olvassál és olvassál! Ne baromságokat (bocsi!), hanem olyan könyveket, amelyek feltöltenek téged, adnak neked. Lehet ez akár regény (úristen, de imádjuk a történelmi regényeket!), vagy akár spiri könyv is. Lényeg, hogy neked jól essen! Mondjuk ajánlanánk egyet, haladó gondolkodóknak. Barna Berni: The One című művét. Nagy gurukkal való találkozásairól ír Berni a maga igencsak fejbecsapós, kimondós, önirónikus stílusával. Csak nyersz vele!

3. Jöhet a film maraton! Mi az, amiről lemaradtál, amit szerettél volna megnézni, de nem volt rá idő? Nálunk mondjuk Bajáig leérni Budapesttől a lista, de a tiéd biztos kissebb. Tessék szépen leülni a tévé elé és megnézni a sorozatokat. Az sincs sehol megírva, hogy a Love Actually-t csak karácsonykor lehet megkönnyezni, jól jön a szerelem mindent legyőz feeling az év első hónapjában is!

4. Sportolj! Nincs is jobb örömérzet fokozó, mint a sport. Persze, a sportágat te választod... sic! Persze, idén is elmondjuk, hogy ne ess abba a hibába, hogy most a hét minden napján mész az edzőterembe, majd februárban kidőlsz és soha többet nem mozogsz. Fokozatosan kérem, fokozatosan! Amennyiben fogyni is szeretnél, pont itt az ideje elkezdeni! Ne fogyókúrázzál, inkább csak alakítsd át a táplálkozásodat! Este már ne sütizzél, ha lehet, inkább csak saláta-husi-hal, a délelőtt pedig legyen a szénhidrátok ideje (mértékkel!). Ja, és cukros üdítőkről mindenképpen gyere le és még valami, a gyümölcs is hizlal ám, ha komoly az elhatározásod, este ne szőlővel zárd a napot! Bocsi...

5. Foglalkozz magaddal! Kimerültél, problémákat cipelsz, még mindig nem tudtam feldolgozni az apukád, anyukád viselkedését vagy azt, hogy az a szemét elhagyott? Itt az ideje, hogy keress egy szakembert! MIndenki a maga igényének és tudatszintjének megfelelően pszichológust, kineziológust, vagy spiri gyógyászt! Tessék szépen begyógyítani a sebeket és nem hurcolni még öt éven keresztül! (Szóljatok, ha kell segítség!)

6. Lehúztak, szétcincáltak a rokonaid? Itt az ideje akkor, hogy töltekezzél. Amennyiben az ünnepek alatt csak az idegesítő nagybácsit hallgattad, anyád sirámait arról, miért nincs még gyereket, keresd fel azokat a barátaidat, akikről lemaradtál és akikkel felhőtlenül tudsz vihogni! A családot pedig hanyagold picit...ha kötelező valami vizti, akkor csinálj úgy, mint Mariah Carey... ne legyen fogalmad arról sem, hol vagy...D

7. Selejtezz és jótékonykodjál! Nyilván te is kaptál ezt-azt karácsonyra és már el sem férsz otthon. Egy jó gardróbrendezés helyet ad az új energiáknak. Tessék szépen mindent átnézni és ami nem kell, azt próbáld eladni, vagy jótékonysági célra felajánlani. Ami neked már nem kell, az másnak lehet még kincs. Hidd el, nagyon sokan egy fél darab használt pulcsit sem kaptak ajándékba! Jót tenni pedig jó és pozitív energiával tölti fel az embert!

8. Nem szeretnél tanulni? Oké, ezt nem azoktól kérdeztük, akik a vizsgaidőszak kellős közepén vannak! Inkább azoktól, akik ugyanazt a munkát végzik évek óta. Saját példából mondjuk, hogy újra valami olyat tanulni, ami érdekli az embert, szuper dolog (ITT például sminkes képzés indul.) És egy rakás hasonló érdeklődésű embert ismersz meg ezáltal, ami úgy felvillanyozza az embert, mint az égősör a karácsonyfán! Tanfolyamra fel!

9. Jelentkezz be fodrászhoz, kozmetikushoz, testkezelésre - amire vágysz. Egy új frizura rendesen feldobja az embert, főleg, ha utána a bókok is jönnek csőstül. Ideje kényeztetned magadat, alapozd meg az évedet, tessék szépen időpontot kérni! Mi holnap megynk!

10. Tervezd meg az évedet! Tegnap is adtunk erre egy tippet, de ma is azt gondoljuk, az is megannyi jó energiát ad, ha "megteremted" előre, mit is szeretnél elérni, csinálni idén. Amennyiben nem megy egyedül, februárban szeminárium is lesz a tudatos sorsteremtésről, elég jó előadókkal - ITT nézhetsz utána! Már Kiss Balázs Kunó előadása miatt is megéri elmenni... szerintünk!

+ 1 tipp

Változtass! Attól nem fogod jobban érezni magad az utált munkahelyeden, ha este megnézel 6 részt a Szívek szálodájából vagy az Agymenőkből. Viszont akkor jobban fogod érezni magadat, ha munkahelyet váltasz... Lehet, hogy itt az ideje egy jó önéletrajz megírásának? Mi drukkolunk, hajrá!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr3312090543

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása