Nesze!szer

A vörösboros szilvaleves az adventi vásárok legmenőbb étele!

2016. december 17.

 

 

kioskari2.jpg

 

Nem egyszer, nem kétszer jártunk a Bazilikánál és Vörösmarty téren az adventi vásárban idén. Évekkel ezelőtt még bőszen falatozgattuk ott a kolbászt és a csülköt, de az árak eszméletlen ugrása és a minőség hihetetlen leromlása visszább vett a lendületünkből. Ebben az évben, mint már mondtuk egy korábbi postban, eléggé kiakadtunk, hogy a Bazilikánál 2 000 (!) forint egy csirkés lángos, ami mondjuk eddig nem szerepelt az étlapunkon, inkább a sajtos-tejfölös lángos 380-ért a piacon, na mindegy. És az egyéb rablásokról ne is beszéljünk! Imádjuk az adventi forgatagot, a forralt borozást, puncsozást, de étel fronton problémás volt a kis karácsonyozás a barátokkal. Most viszont rájöttünk a tutira, a KIOSK kitelepüését megszemlélve. Gyakorlatilag a Bazilika mellett található a büféjük, ami kicsinálta az ízlelőbimbóinkat jó értelemben rendesen.

 

kiosk_advent_kintrol.jpg

 

Indításnak a vörösboros szilvaleves kiváló alap az átmelegedéshez. Krémes, finom állagú, szépen tálalva és rendes adag. Kacsamájat küldtünk utána előételnek, alatta finom almával és kaláccsal, ez a fogás mindent vitt. Főételnek pedig szarvaspörköltöt eszegettünk, amely elég komoly adag volt, szalvétagombóccal tálalva. (Aki a szárnyast kedveli, a kacsa combjával barátkozhat közelről, vagy hamburgert is ehet, ami ránézésre eléggé rendben van.) Végül az egészet nyugtáztuk fánkkal, ami eléggé friss jellegű volt, mert az orrunk előtt merítették a csokoládéba a másikat pedig karamellizálták a cukorral.

Nekünk ez most eléggé bejött, nektek is javasoljuk. Ott vacsizva garantált, hogy másnap kellemes emlékkel gondolunk vissza a karácsonyi vásározásra és nem úgy, hogy a pénzünkért mit se kaptunk... 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr4412054181

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása