Nesze!szer

Gellac v gellack oldós v reszelős?! Most mik ezek?

2016. július 20.

 

 

secretnails_1.jpg



A cím csalóka, de közben nem! Mert minden márka más elnevezést ad, mint egy saját műfajt teremtve termékeinek. meg. Igazából mindegy is, már akkor, ha tudjuk, mit szeretnék.
A technika azonban már más kérdés, hogy hogyan is kerül fel majd le a körmeinkről az anyag!
Sokan jártak már pórul mind műkörömmel mind gellackal. Ez azonban nem az anyag hanem a szolgáltatást elvégző hibája. Sokaknál a reszelő hallatán már a vérző, vékonyodó körömlemez lebeg a szemük előtt. Nem feltétlen kell félni és megijedni, ha valahol reszelővel távolítják el az anyagot. Ha tapasztalt és ügyes a szolgáltató, semmi sérelem nem érheti a körmünket.
De hogy is van ez? Mivel új anyag kerül a körömre ismét ezért elegendő a színt lereszelni és a köröm érintetlen marad illetve nem sérül, mert nem szükséges teljesen leszedni a gélt. Ez nem azt jelenti, hogy el lesz nagyolva a köröm készítés, csupán egy jelzés, ha a színt lereszelte a körmös arra a részre már nem tér vissza a reszelővel. Ennek előnye az anyagok kombinálása, akár nem oldható anyagokkal. Bővülhet a színválaszték és vékony és hajlékony körömmel rendelkezőknél titkos erősítő anyagok becsempészésére is van lehetőség!
Olvastam egy posztot valahol a neten, ahol spórolásnak titulálták a reszelést, mert nem kell oldó fólia. Ez már akkor megbukik, ha tudjuk, hogy egy jó minőségű reszelő sem olyan olcsó! 
De a másik oldal is fura, amikor ...Hallottam hogy van ahol csiszológéppel pikk- pakk lekapják a gélt. "Jaj de jó mert fél óra alatt megcsinálja a körmös az egészet és mindenki boldog..." Ebben az esetben viszont nagyon meg kell nézni: kinek a keze alá ül az ember. A tapasztalat azt mutatja, igen kevesen vannak akik biztonsággal tudják használni a csiszoló gépet ilyen gyorsan, anélkül, hogy kárt tennének a körömben, vagy a vendégben, ugye...
Mennyi rizikó faktor , akkor biztonságosabb az oldós megoldás! - mondhatnánk erre!
Nos.. nem feltétlen. Jó dolog és ezért is találták ki, ha megfelelően használják, szuper dolog!  Ám, ha az oldószer nem megfelelően oldotta meg a gélt, csak megpuhult, akkor a körmöt nem engedi el teljesen. Ilyenkor a "lekaparásnál" le fog jönni ,viszont csak a körömlemez felső rétegével együtt. Ez meg nem olyan klassz,
Van egy vendégem, akinek a nem megfelelő oldástól úgy elvékonyodott a körme hogy kettészakadt a körömágya anyaggal együtt... Egy tálba kellett bele lógatnia a kezét minden alkalommal. Azzal tisztában kell lennünk hogy az oldószer egy vegyi anyag! Nem mindegy hogy egy kis vatta darabon éri a köröm felületét vagy az égész ujjunkkal pancsolunk benne! A vendég körmét már nagyjából két évvel ezelőtt mentettem meg és szerintem azóta nem tudná soha senki többet rábeszélni az oldásra.
Hogy is döntsünk akkor, mit válasszunk?!
Ha csak 1-2 alkalomra szeretnénk gélt nyárra vagy fesztiválra, akkor az oldható verziót javasolnám. Mindenképpen tájékozódjunk, kérdezzük körbe ismerőseinket, ki, hová jár. Akár szólítsunk meg valakit akinek annyira szépek a körmei hogy elvarázsol minket :) bogarásszunk az interneten!
Figyeljünk ha vala,hol gyanúsan rövid idő alatt készül el akkor vagy nincs benne manikűr vagy össze van csapva. Van egy jó mondás "Jó munkához idő kell"
Honnan tudjuk hogy rossz helyen járunk?! Onnan ha valami a köröm készítés folyamata során fáj, kellemetlen. Sajnos, már csak utólag látjuk , de ha nem egyenletes színű, félre is folyt az anyag, akkor rossz szolgáltató ajtaján kopogtattunk.
Honnan tudjuk hogy jó helyen járunk?! Szép körmeink lettek úgy hogy egy jót beszélgettünk , szemezgettünk a színek között ittunk egy kávét és észrevétlen kész is lett. Nem utolsó sorban kell az elégedettség érzés a végén, az ha a kezünkre nézünk, jóleső érzéssel mosolyogva távozzunk!

Brigi, a Secretnails szalon tulajdonosa (facebook oldal ITT)

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr528902384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása