Nesze!szer

Megkóstoltuk Lakatos Márk kolbászát!

2016. június 06.

 

 

 

 

manyi7.jpg

 

 

A kreatív ember kreativitása általában nem áll meg egy dolognál, úgy általában. Jutott eszünkbe eme egyáltalán nem magvas gondolat, amikor a hivatalos nyitás utáni napon úgy gondoltuk, könnyed pénteki ebédként beugrunk a Hold utcai piacra, megkóstolni a Lakatosműhely kínálatát. Ez ugyanis Lakatos Márk "kolbászozója". Tavaly, a Tihanyi piacon már debütált a saját töltésű finomságaival, de most a fővárosi közönséget is megkísérli beetetni. Ez a piac attól fantasztikus egyébként, hogy nagyon menő éttermek kínálatát kóstolhatod meg itt, nem feszengős és olcsóbb variációban. A Moszkva térről már írtunk nektek és Bíró Lajos rántott szeleteit is gyakran fogyasztjuk ott. (Szabó Győző steamboját is említhetnénk, mert megérdemli!) Ez a galéria egy mozgó közösségi tér tulajdonképen, sok finomsággal. Itt található a Lakatosműhely. Tulajdonképpen Márk és üzlettársánál a kolbász volt az alap, erre töltötték még rá a napi főzelék variációkat, ezt kínálják itt. A kolbikat maguk készítik, saját fűszerezés, kaptunk is ízelítőként egy nagy adagot belőle Márktól, aki annak ellenére legény volt a gáton, hogy előző nap este volt a nyitó buli, ahol folyt a pezsgő rendesen. 

Egyébként hihetetlenül nemzetközi feeling az egész piac felső része, ott jártunkkor épp az rtl forgatott külföldi polgárokkal, akiket magyar taxisok vertek át, amikor megérkeztek Budapestre. (Jó kis ország image... se).

 

manyibejarat.jpg

 

Lakatos Márk maga szolgál ki a műhelyében, viszi az asztalokhoz az ételeket, magyarázza a kolbászkákat és meséli el, mit lehet kapni náluk. Elég jól jön neki, hogy angolul és spanyolul is úgy beszél, mintha az anyanyelve lenne, javasolnánk eme fogás elsajátítását számos vendéglátósnak itthon. A stylist progin eligazítja a nemzetközi betérőket, elmagyarázza, mit adnak ma enni, megy, sürög és forog, mint Lenke néni a csemegés pult mögött, csak némileg gyorsabban. A hely tervezésekor ügyesen kiírták, hogy gluten free ételek vannak, így aki erre ügyel, az is megtalálja a maga számítását. Bennünket a design és a narancsos kolbászka fogott meg legjobban és Kiss Miklós apró kézjegyei, amelyeket ügyesen csempészett be a Lakatosműhely egészébe. 

És most térjünk a lényegre, az ételekre! Őszintén szólva, ezen sorok írója eddig úgy utálta a paprikás krumplit, hogy csak na. Nem azért, mert bármi baj lenne a magyaros ételekkel, csak eddig ízetlen, kemény krumpli hegyeket tapasztaltam mindenhol. Márk paprikása egyáltalán nem parikázott fel, megfőzött bennünket, ugyanis kápiával sűríti a szószt, tehát egy édes, de selymes valami öleli körül a pirított krumplit. A kenyér is csodálatos hozzá, jó helyről hozzák, elég szép szeleteket kap a vendég, (máig emlékszünk, amikor egyszer a Pastramibam még a szerda felirat is rajta volt a silány darabot, amit konkrétan ledobott elénk a pincér). A kolbi benne finom, látott húst rendesen, nem egy ízetlen valami. Arra azonban készülni kell, ha arra jártok, hogy csúcsidőben lesz néhány perc várakozás. Nem durva, addig az ember kedvesen elhallgatja a brazil turistákat, rácsodálkozik azokra, akik a folyosón sétálva felismerik Márkot és ujjal mutogatnak rá, mert azért lássuk be, jó magyar szokás ez, ha celeb élőben tekinthető meg, reklámblokk nélkül.

Két árkategória közül lehet választani a kolbász terén, van 1 390-ért is és 1 690 ért a nagyobb adag. Illetve napi főzelékek lesznek még, nyilván a szezonalitás és a piac választéka szerint. Várakozás közbenazért lecsúszhat egy kis meggyszörp, vagy fröccs, a hűtőn a felirat figyelmeztet is rá, nehogy elfeledjük. Mi rendesen megettük a paprikás krumplit, a kolbászkákat, egyébként a narancsos receptjét még a görög faluból kapta Márk, köszönjük ez Belloiannisz lakóinak nagyon...Erre biztosan visszatérünk még. A hely atmoszférája szuper, a stylist bármikor ott terem a pult mögött és szeletel, adagol, díszít, éppen azt teszi, amire szükség van. Élettel teli az egész tér, az ételek pedig finomak, igen jól hegesztik össze őket. Azzal azért nem árt számolni, hogy komoly, nagy tárgyalás előtt csak csínján bánjon a kolbászokkal a vendég... vagy gondosan készítse be előre a rágót a táskájába. Mi ezen a héten is megyünk, az egészen biztos, mert ár- érték- és közösségi élmény arányban, az utóbbi idők egyik legjobb, nem feszengős étkezdéje lett ez a kis műhelyecske. Stílusos, bármilyen meglepő is egy stylist-tól...se.

Kóstoljátok meg ti is Lakatos Márk kolbászkáit, nem fogjátok megbánni, mert kiválóan fűszerezi az ételeket! Ne csak a Hal a tortánban nézzétek meg kreációt, egyétek is! Némileg intenzívebb élmény, mint képernyőn keresztül...

 A Lakatosműhely a Hold utcai piac galériáján található, facebook oldaluk pedig ITT

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr158783424

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása