Nesze!szer

Feller Adrienne tanácsai a változáshoz

2016. június 03.

 

 

adrienne_feller.jpg

 

Adrienne, az illóolajok mestere és az Adrienne Feller szépségmárka tulajdonosa számomra egy csoda. Amikor találkozunk, mindig van egy olyan mondata, amit azután hetekig morzsolgatok még magamban, mert valahogy kiváló lelki útravaló lesz belőle. Pestiesen szólva: pont betalál! Tudom, hogy sokatok nincs most a legkönnyebb lelki helyzetben, ezért is gondoltam, hogy ellátogatok az illóolajok csodás birodalmába és megkérdezem Adrienne-t, mit javasol számotokra, ha tényleg szeretnétek változtatni az életeteken?

- Te hogy kezdesz egy napot?

- Nagyon korán kelek és míg a család alszik, van időm egy kicsit magammal és a saját kis rituáléimmal foglalkozni: jógázom, meditálok, utána pedig lemegyek sétálni a Dunához a kutyámmal. Hiszem, hogy ahogy indul a nap, olyan lesz az egész. A reggel tökéletes alkalom arra, hogy kicsit befelé forduljunk, átgondoljuk és felkészüljünk az előttünk álló napra. Ebben rengeteget tudnak segíteni az illóolajok és az ebből készült speciális esszenciáink. A Fehér esszencia lendületbe hoz, a Kék esszencia megtisztít a múlttól, a Fény esszencia pedig kiváló a pozitív megerősítéshez. (Ez most már az én táskám része is!)

- Meséld el az általad javasolt reggeli rituálét, kérlek! 

- A testet kívül-belül fel kell készíteni, így citromos langyos vízzel indítom a napot, majd az emésztés beindítására egy evőkanálnyi növényi olajjal vagy vajjal kiegészítve megreggelizem és megiszom egy csésze finom herbateát. Aztán jön az arcmosás egy langyos frottír törölközővel, amivel nemcsak felitatjuk a nedvességet, hanem kicsit át is dörzsöljük az arcot. Ezt követően virágvízzel átpermetezem az arcom és a dekoltázsom, majd előveszem az arcolajat, melyből hangulattól és bőrállapottól függően belecsepegtetek a tenyerembe 1-6 cseppet, majd intenzív mozdulatokkal bemasszírozom a bőrömbe. Utána jöhet az évszaknak megfelelő arckém, ezt is masszírozzuk be, majd a szemránckrém és a smink. Este körülbelül ugyanezt a rituálét javaslom, annyi különbséggel, hogy ekkor natúr szappannal vagy természetes összetevőket tartalmazó arclemosóval kezdjük az arcápolást. Én este már krémet nem teszek fel, az arcolajak megteszik a jótékony hatásukat az éjszaka folyamán. A testről se feledkezzünk meg, ápolására testolajat javasolok, melyet mindig a még nedves bőrbe masszírozzunk be.

 

aromazen-florina-arcolaj.png

 

- Mit gondolsz a szépségápolásról?

- Azt gondolom, itthon még mindig nincs igazán hagyománya a szépségápolásnak. Valamiféle úri huncutságnak gondolják sokan, pedig a szépségápolás tisztelet nemcsak magam, hanem mások iránt is. Önbecsülés, önbecsület, kapcsolat önmagammal. A szépségápolás azt jelenti, hogy igent mondok az életre. Ha én szép vagyok, a környezetem számára is örömöt jelentek, a szépség pedig inspiráló – ugye nem kell említenem a művészetben elfoglalt helyét. Bőrünkön nemcsak egyediségünk, de a bennünk lévő lelki és fizikai folyamatok is tükröződnek. Ha életünk minden területén törekszünk az egyensúlyra, az a tekintetünket, arcunkat, bőrünket is harmonikussá és sugárzóvá varázsolja.

- Jócskán nyár van már, mit ajánlasz ilyenkor?

- Az érettebb bőrre a damaszkuszi rózsából készített Rose de Luxe termékcsaládot mindenképpen, ez olyan klasszikus, mint a kis fekete Chanel. Ha bőrünk könnyed ápolásra vágyik és nem kívánja a tápláló krémeket, a Madeleine hidratáló arcbalzsamot, vagy a Hungarian Spring Fluidumot javaslom. Mindkét termék pillanatok alatt beszívódik, így a nyári melegben sem nehezíti el bőrünket. Az arcolajok közüll nyáron az Aromazen Aminea a legideálisabb választás, amely a víz elemhez tartozó olaj, így kellőképp könnyed még a fülledt napokon is. Ha pedig napozásra kerül a sor, ne feledkezzünk meg a kellő felkészülésről és védelemről. Fokozatosan szoktassuk magunkat a naphoz, napozáshoz, 10 és 16 óra között kerüljük a közvetlen sugárzást és mindenképpen viseljünk nyaraláskor kalapot, lenge, fehér len ruhákat. Gyönyörű, egészséges barnasághoz juthatunk így, károsodás nélkül. Napozás után a Sunsol Hűsítő balzsamunkat ajánlom, amely csodás állagot, tápláltságot és színt ad a bőrnek.

- Visszatérve az eredeti témához, a változáshoz, van még valami, amire figyeljünk?

- Jó, ha tudjuk, hogy folyamatos hatást gyakorlunk a külvilágra, így a tudatos és megfelelő szépségápolás belső erőt és gondozást eredményez. Gondoljunk csak Audrey Hepburnre: a törékeny alkat ellenére micsoda szépség és erő lakozott benne! Szeressük magunkat és ápoljuk a kapcsolatot önmagunkkal, ez a helyes út a harmonikus élet megtalálásához. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr438757656

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása