Idén is felvetődik a kérdés, amikor már minden traktának és dőzsinek vége, hogy mi van a nyúlon túl? Hol és hogyan eszünk jót, fantasztikusat, hörpölünk csodálatosat?! És örömmel jelenthetjük, a nyúlon túl pont egy másik nyúl van. Vidéki, éttermiségi, tehát ínyünkre való nyuszizás lesz ez, kis sonkával, sok más finomsággal. Tehát, ahogy ez már néhány esztendeje lenni szokott, a legjobb éttermek ütnek tanyát Palkonyán és etetnek-itatnak bennünket ezen a hétvégén, magyarul lesz HúSvét! Következők lesznek a 2016-os menüben:
Erhardt Étterem, Sopron – a Haraszti Pincében
Mandula Étterem és Borbár, Villány – a Parázs Vendégházban
Baricska Csárda, Balatonfüred - a Faluházban
Chianti Étterem, Veszprém – a Faluházban
Kistücsök Étterem, Balatonszemes – a Nóra Portán
VIATOR Étterem és Borbár, Pannonhalma – a Pertu Portán
Meghívott vendégek:
Zsolnay Étterem, Pécs – Mokos Pincészet
Kővirág Étterem, Köveskál – Borostyán Vendégház
Kredenc Borbrisztró, Balatonfüred – Palkonyha
Pesti Burger & Bár, Budapest – Palkonyha
Almalomb, Hosszúhetény – Palkonyha
Aki még nem járt ilyen rendezvényen, annak elmondjuk, hogy több kiváló étterem összefogásával a Szentendrei-szigeten található Rosinante Szállodában 2012 februárjában jött létre első gasztro randevú, amely közel hozta egymáshoz a műértő közönséget és az akkor még nyolc innovatív vidéki konyhát vezető séfet. A jelenleg 15 vidéki étterem közös nevezője a minőségi konyha és a szívből jövő vendéglátás. A cél mindezek népszerűsítése évi több rendezvény keretén belül azzal a nem titkolt szándékkal, hogy az ínyenc utazók fókuszába új, kevéssé ismert kulináris desztinációk kerüljenek. A mellékelt videóban pontosan látjátok a hangulatot, a lényeget, a sok finomságot és azt, hogy a mi szívünkhöz és gyomrunkhoz miért áll közel ez a rendezvény (is).
Minden további infó ITT, tehát hétvégén találkozunk Villány mellett, Palkonyán. Száj nem marad szárazon, az biztos! Na puszi, nyuszi!