Nesze!szer

Steiner Kristóf heti útjelzője

2016. március 06.

 

szivero.jpg

 

 

 

A szíved temploma – a kimeríthetetlen áldások forrása

Érdekes, hogy mikor valami óriás tragédia történik, a facebookot és az instagramot azonnal ellepik az imára való felszólítások – ilyenkor pedig sokan szkeptikusan azt mondják: “ima helyett tettekre van szükség”. Nos, én mint mindig, most is mindkét szélsőségben látom az igazat: tény, hogy az emberiség feladata, hogy megváltoztassa a világot, az ima ugyanakkor rengeteget segíthet abban, hogy kedvesebbek, önzetlenebbek, alázatosabbak legyünk, hiszen mindezek nélkül mit sem érnének a cselekedeteink. Elisabeth Kübler-Ross, világhírű pszichiáter és terapeuta egyszer azt mondta: "Mindannyiunkban bennünk lakozik a jóság, az ellentételezést nem kereső adakozás, az ítélkezés nélküli meghallgatás és a feltétel nélküli szeretet lehetősége - mégpedig a képzeletet meghaladó mértékben."

A spiritualitás egyetért a tudomány álláspontjával: ha tudatosan megbecsüljük annak nagyságát, amik vagyunk, akkor sokkal könnyebbé válik az számunkra, hogy megosszuk energiánkat másokkal.  Az egyik kedvenc kabbalista mesém, amelyet a Kabbala Központban hallottam egy nagy cádikról, egy igaz lelkű rabbiról szól. Egy nap haldokló gyermekével megkereste őt egy házaspár, s könyörögtek neki, hogy gyógyítsa meg a kisfiút. A rabbi mindent megtett, amit tehetett. Órákon át imádkozott és böjtölt, hiába. Végül kiment a szülőkhöz könnyekkel a szemében, s így  szólt: "Mindent megpróbáltam, még sincs égi engedélyem arra, hogy meggyógyítsam ezt a gyermeket. Nagyon sajnálom!" A szülők mélyen megtörtek. Szomorú szívvel betették gyermeküket a kocsijukba, s elindultak. Körülbelül egy óra múlva a cádik így szólt magához: "Mit tettem? Micsoda bolond vagyok!" Ezzel beugrott a kocsijába, s olyan gyorsan, ahogyan csak tudott, a család után sietett. Amikor beérte őket, így szólt: "Barátaim, lehet, hogy nem nevethetek veletek vagy nem ölelhetlek meg benneteket, mert nem tudtam megmenteni a gyermeketeket. De tudom, hogy veletek tudok sírni fájdalmatokban, ezért vagyok itt."

Karen Berg, a Kabbala Központ spirituális igazgatója szerint mindannyiunkban benne van az az energia, mely lehetővé teszi, hogy megnyissuk a szívünket a köröttünk lévők számára, ezzel a képességgel eltörölhetjük majd minden negatív cselekedetünket. “Minden nap teszünk olyasmit, amit lehet, hogy nem kellene. De ha megvan bennünk az a fajta szeretet és együttérzés, mely a történetbeli tzadikban megvolt, akkor ez a legfontosabb tulajdonság, amellyel bírhatunk.” Ezen a héten tedd hát félre az imákat, és egy felsőbb erőhöz, vagy a jó sorshoz való fohászkodás helyett becsüld meg a saját, erődet, amely – ha hiszel benne – sosem hagy cserben.

Ha képesek vagyunk kicsit több kapcsolatot teremteni benső jóságunkkal, és mások hasznára fordítani azt, akkor tapasztalhatjuk meg az isteni gondviselést, amelyre az imakönyveket bújva várakozunk.

Fényes hetet!

whitecityboy.com

facebook.com/steinerkristofoldala

facebook.com/KabbalaKozpontMagyarorszag

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr638449588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása