Nesze!szer

Steiner Kristóf heti útjelzője

2016. február 28.

 

karolina-kurkova-the-edit-february-2016-cover-photoshoot04.jpg

 

Legyetek jók – ha tudtok

Kicsi korunk óta azt halljuk: “Jó legyél”, illetve “Ne rosszalkodj”, de egy ilyen nyakatekert világban honnan is tudnánk valójában, hogyan kell “jól viselkedni”? Hiszen jónak lenni nem jelent egyet azzal, hogy magunkra erőltetjük a társadalom elvárásait.

Az egyik legfontosabb dolog a jóság felé vezető úton, ha minden nap emlékeztethetjük magunkat: "Bárhol is vagyok, ott vagyok, ahol lennem kell annak érdekében, hogy megkapjam azt az inspirációt, melyre szükségem van ahhoz, hogy jobb ember legyek a jövőben." Azok a dolgok, melyeket a Fénytől, sorstól, karmától azért kapunk, hogy tanuljunk belőlük - a kanyarok, a bukkanók és a kátyúk az élet országútján-, azért vannak, hogy megálljunk, s így szóljunk magunkhoz: "Oké, van valami, amit meg kell tanulnom, amely kapcsán fejlődnöm kell, amely tapasztalat által megtisztulhatok. Bármi is legyen az, előbbre fog vinni abban az irányban, amerre mennem kell."

A Kabbala Központban azt tanuljuk: mindannyian nagyon spirituálisak vagyunk, amikor jól mennek a dolgaink. De amikor semmi nem sikerül, mindent, amit tudunk, kihajítunk az ablakon. Mennyire vagy hát spirituális, amikor rád jár a rúd? “Mindannyian képesek vagyunk megmászni egy hegyet és szembenézni bármilyen kihívással - mégis gyakran meghajlunk azelőtt a hang előtt, mely nagy erővel kételyeket visszhangoz bennünk, mint például ‘Úgysem fog sikerülni. Nem jutsz a dolog végére. Add fel, ameddig még lehet!’ Amikor a dolgok nem úgy mennek, ahogy szeretnénk, s mi mégis a nehezebb utat választjuk - na erről szól a spiritualitás.” – véli Karen Berg, a Kabbala Központ spirituális igazgatója. Amikor az ember egy vallás, egy politikai ideológia, vagy egy családi elvárás alapján próbálja meghatározni, mit is jelent “jól viselkedni”, érdemes emlékezni arra, amit a tanárainkról tanulunk: nem az az igaz lelkű ember, aki megtisztul, majd előadásokat tart és magát másoknak adja. Sokkal inkább az, aki például megáll azért az utcán, hogy egy bajban lévő embertársának segítsen még akkor is, ha ezzel elkésik egy fontos találkozóról. Igaz lelkű ember más szavakkal az, aki meglátja, mit tehetne másokért, majd megteszi azt akkor is, ha épp kényelmetlenséggel vagy kellemetlenséggel jár. Igaz lelkű ember az, aki megérti: ő maga nem más, mint a Fény eszköze, hírvivője embertársai számára a világban.

Fényes hetet!

facebook.com/SteinerKristofOldala

facebook.com/KabbalaKozpontMagyarorszag

whitecityboy.com

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr138425794

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása