Nesze!szer

OlvasóNapló: Főzni szexi

2015. december 02.

 

 

deri_szilvi_konyv.jpg

 

- Mit olvasol

- Szakácskönyvet!

- És akkor min röhögsz így? - hangzott el itthon a nem túl emelt szintű, viszont érdekes párbeszéd két napja. 

- A Déri Szilvi szakácskönyvét olvasom és nagyon vicces - feleltem.

Megjelent ugyanis a Házisáfrány blog szerzőjének, Déri Szilvinek a szakácskönyve. És nem, nem azért nevetgéltem a szóban forgó szituációban, mert a szerző összekeverte volna a hozzávalókat (hű, ez micsoda képzavar!), hanem azért, mert ez egy tipikus szingli lány szakácskönyve, aki nem fél leírni a vele történteket. Ezzel vezeti fel a fogásokat, tehát a saját megélt története az előétel. A pasival tálal, aki csúnyán átejtette őt. A nagybácsival indít, aki tulajdonképpen törzsfőnök egyébként. A baráttal csinálja az étvágyat, aki borzasztó salátákat eszik otthon esténként.

És ez nem egy béna szakácskönyv, nem azt meséli el, hogy hogyan kell pirítóst készíteni, hanem nagyon, de nagyon jó ételek vannak benne. Aki evett már Sziszi főztjéből, az pontosan tudja, mire gondolok. Mert Szilvi nemcsak beszél róla, hanem tud is főzni. És, mivel Szilvi sem szokott túl köntörfalazva fogalmazni, hát tessék, most ezt itt kimondom: rohadt jó kaják vannak benne. Lazacos-burgonyás zöldsalátától egészen a banánkenyérig, a habcsókos édességig mind-mind olyan étel, amit most simán elfogyasztanánk ebédre a csajokkal. Szilvi könyve mesél finom reggelikről, barátokat várós ételekről és ezt gyönyörű fotók színesítik, melyek Kövesdi Réka munkái mind. Ha tényleg olyan ajándékot szeretnél adni karácsonyra, ami a szó szoros értelmében "ad is", bátran ajánljuk ezt a könyvet. A Shortbreadet citromkrémmel pedig szombaton megsütjük, mert az valami isteni lehet! Meg egyébként is... főzni szexi!

Déri Szilvi: Főzni szexi - Házisáfrány szakácskönyv Corvina könyvkiadó

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr478129898

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása