Nesze!szer

Steiner Kristóf heti útjelzője

2015. november 29.

 

sotetseg.jpg

 

Sötét idők, fényes gondolatok

A Zohár - amely tulajdonképpen a kabbala Bibliája - ősi és szent szövege szerint a hajnalt megelőző sötétség idején élünk: egy olyan időben, amikor mindaz a negativitás, amely valaha is az univerzumba került, felszínre tör. Karen Berg, az Isten is visel rúzst című könyv szerzője szerint olyan ez, mintha azt a szőnyeget, melyen évek óta ülünk, hirtelen kihúznák a lábunk alól, s több réteg por és kosz lepné el belőle a környezetét.

Ilyen nehéz helyzetben, amikor az egész világ forrong, százezrek kóborolnak menekültként, a világ nagyhatalmai acsarkodnak, és az ember kapzsi birtoklási vágya és a globális felmelegedés egyszerre, folyamatosan veszélyezteti az élővilágunkat rajtunk áll, melyik irányba billen el a mérleg nyelve. Karen szerint mindannyiunkon, akik a spiritualitás ösvényén járnak-, hogy a sötétség ellenére azok legyünk, akik kapcsolódnak a Fényhez, akik mások számára a világítótornyot jelentik, akik növekednek tudatosságukban és többet törődnek az őket körülvevő emberekkel. "A spirituális Fény, melyet kedves cselekedeteinkkel és mások emberi méltóságának kiterjesztett figyelembevételével hozunk létre, lesz az a Fény, mely embertársainkat vezeti majd ösvényükön." - mondja.

Persze nehéz kedvesnek lenni olyannal szemben, akiről úgy érezzük: része mindannak a rossznak, amely a bolygónkat veszélyes irányba taszítja. Rasszistákkal, homofóbokkal, antiszemitákkal, gyűlölködőkkel szemben nehéz megőrizni a szellemi egyensúlyt. A Kabbala Központban azt tanuljuk: választási lehetőségünk abban áll, hogy hogyan küzdünk meg ezekkel a kihívásokkal. Feladjuk és azt mondjuk: "Semmit sem tehetek ezzel kapcsolatban. Ilyen az élet."? Vagy felállunk és úgy döntünk, előre lépünk még akkor is, ha nem feltétlenül tudjuk, hova is tartunk, vagy hogy mire van szükségünk ahhoz, hogy odajussunk? Még akkor is, ha ez az út elsőre magányosnak tűnik - ám bizonyosak lehetünk benne, hogy mint minden utazás során, most is új, inspiráló emberek gyűlnek majd körénk.

Ezen a héten őrizd meg a nyugalmad a viták során, és ha újra és újra konfliktusokban találod magad, merengj el rajta: ha nem azért vagytok itt, hogy kedvesen és türelmesen meghallgassátok egymást és értelmezzétek a másik álláspontját, a kommunikáció értelmetlen. Ekkor pedig ideje eldönteni: kiszállsz, és járod a magad útját, vagy maradsz, bízva abban, hogy a józan, önzetlen, kedves, befogadó energiád kitart - akkor is, ha újabb konfliktus vár rád.

Fényes hetet!

facebook.com/SteinerKristofOldala

facebook.com/KabbalaKozpontMagyarorszag

whitecityboy.com

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr318123902

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása