Nesze!szer

Steiner Kristóf heti útjelzője

2015. november 22.

 

szerelemvaras.jpg

 

Szerelemvadászat helyett

A hosszú kapcsolat nem leányálom, mégis a legtöbb szingli arról ábrándozik, hogy betoppan a herceg fehér lovon - mindeközben a többéves kapcsolatok hősei gyakran merengenek el: milyen is lehet szinglinek lenni. Hiába, az ember már csak ilyen: a boldogságot sosem ott keresi, ahol éppen van.

Hallottad már a mondást, hogy a boldogság olyan, mint egy pillangó? "Ha kergetjük, elszáll. De ha fordítva közelítjük meg, s elfoglaljuk magunkat azzal, hogy másokkal megosztozzunk, illetve spirituális munkánkkal törődünk, akkor jönni fog a boldogság, s egyszer csak a válladra száll." - írja Karen Berg, a Kabbala Központ spirituális igazgatója, arra figyelmeztetve bennünket: emlékeznünk kell, hogy bármilyenek is legyenek a jelenlegi körülményeink, azok nem büntetésképp vannak jelen életünkben, hanem eszközök, melyeknek segítségével a spirituális tudatosság újabb szintjére emelkedhetünk. Azért vagyunk ott, ahol, mert ez az a hely, ahonnan valami jobb felé indulhatunk.

A kabbala egyébként koránt sem new age bölcsesség: gyökerei egy ősi numerológiai rendszerben keresendők - a héber ábécé minden betűje egy bizonyos számértékkel bír. Ez azt jelenti, hogy a szavaknak nemcsak jelentésük van, hanem számmal kifejezhető értékük is. Amikor ketten szeretetben egyesülnek, hatalmas dolgok történhetnek - ezt az alapvetést például így "igazolja" a kabbala: az "ahava", azaz "szeretet" jelentéssel bíró szó számértéke 13 ugyanúgy, mint az "echad" szóé, mely annyit jelent: "egy". Mi ennek a jelentősége? Amikor egy meg egy egyesül a szeretetben, az 13 + 13, ami 26. Tudod, mi bír még 26-os számértékkel? Az, amit a kabbalában tetragrammatonként, azaz Isten négy betűből álló neveként ismerünk - mely nem más, mint a legmagasabb szintű spiritualitás.

Miért döcögnek mégis olyan nehezen időnként a szerelmi kapcsolatok? Kabbala Központban azt tanuljuk, néha olyan sietségben vagyunk, hogy elfeledkezünk azokról az apró pillanatokról, amelyekre, ha egy pillanatra megállunk és odafigyelünk, sok fájdalomtól megkímélnénk magunkat és másokat - sőt néha annyira rohanunk, hogy elfeledkezünk utunk során azokról a kedvességekről, melyek többet érnek, mint az a cél, melyet épp megpróbálunk megvalósítani. "Becsüld meg az apró pillanatokat, mivel értékes ajándékok. Figyelj a körülötted lévő emberekre. Az életünk lényegében azon dolgok összessége, melyekkel örömet okoztunk másoknak." - tanítja Karen. Ezen a héten tartd észben: a "boldogság pillangó" kergetése helyett értékeld azt, ahol most vagy. A többit bízd a sorsra, Istenre, a Fényre, a karmára, a gondoskodásra, vagy a véletlenre - ki-ki válassza ki a neki tetsző opciót, a lényegi esszenciája ugyanis minden megközelítésnek egy és ugyanaz.

Fényes hetet!

whitecityboy.com

facebook.com/SteinerKristofOlala

facebook.com/KabbalaKozpontMagyarorszag

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr918098306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása