Nesze!szer

A siker kulcsa: tippek Minya Viktóriától

2015. november 12.

 

 

 

minya3.jpg

 

Minden egyes akadály szükséges és nélkülözhetetlen volt” 

 

Meglepő, hogy azok a hivatásukban eltérő emberek, akik kitöltötték eddig a Nesze!szer sikerkérdőívét, egy valamiről ugyanúgy vélekedtek. Mégpedig arról, hogy sikeres csak és kizárólag akkor lehetsz, ha a hétköznapok apró sikereit is óriásiként éled meg. Mindezek mellett viszont a legfontosabb, hogy jóban legyünk önmagunkkal és az élettel is – mondja többek között Minya Viktória, parfümőr, a világhírű Hedonist parfümök megálmodója, akire minden magyar igazán büszke lehet! 

Hogyan definiálnád a siker fogalmát? Mikor érzed magad igazán sikeresnek?

Nincs konkrét definícióm. Minden kitűzött cél elérése sikernek minősül a szótáramban. Az én munkámban a legnagyobb sikerélmény, ha látom egy-egy vásárló vagy vendég szemét felcsillanni, amikor valamelyik alkotásomat először szagolja meg.

Melyik jelzőt tartod többre? Sikeres vagy elismert?

Bár a kettő sokszor együtt jár - nagyon könnyű beleesni abba a hibába, hogy másoknak akarunk megfelelni, másokhoz mérjük magunkat és külső visszajelzések alapján ítéljük meg a teljesítményünket. A siker es az elismertség sem annyira fontos, mint az, hogy “jóban legyünk” önmagunkkal és magával az élettel.

Melyik volt a legkedvesebb pillanatod a karriered során, amire igazán büszke vagy és a legnagyobb eredményedként tartod számon?

Ezeket a sorokat Shanghaiból írom. Egy nemzetközi parfümkiállításra, mint sztárvendéget hívtak meg, három másik szakmabelivel egyetemben, akik igazi nagyágyúnak számítanak  – nagyon megtisztelő ennek a klubnak a tagja lenni.

Hiszel abban, hogy a tehetség végül elnyeri méltó jutalmát?

Szokták mondani, hogy a tehetség mindig utat tör magának. Ezzel a gondolattal csak részben értek egyet. Az én tapasztalatom szerint a tehetség néha nem más, mint a szorgalomnak köszönhető tapasztalat berögzülése.

Mit jelent számodra egy akadály? Pozitív megerősítés, avagy egy negatív ék közted és a céljaid, terveid között?

Ha visszanézek az eddig megtett utamra, minden egyes akadály szükséges és nélkülözhetetlen volt ahhoz, hogy véghez tudjam vinni a terveimet. Mindegyikből rengeteget tanultam, amiket azóta is hasznosítok. Persze, csak utólag ilyen bölcs az ember. Nem mindig sikerül egy-egy akadályra az adott pillanatban “tanítómesterként” tekinteni.

Ha kiragadhatnál egy pillanatot a pályádból, melyik lenne az, amikor leginkább azt érezted, hogy az illatok világában a helyed? Hogy ez a végzeted?

Minden egyes nap ezt érzem. Valójában nagyon sok ilyen pillanat van, volt. Pár évvel ezelőtt színházban voltam és az előadás közepe táján a színpadon meggyújtottak egy gyertyát. Annyira türelmetlenül vártam, hogy eljusson hozzám a gyertya füstjének az illata, hogy teljesen megfeledkeztem a színdarabról és csak a végére eszméltem újra fel.

Mit gondolsz, nagy igényei vannak azoknak manapság, akik harcolnak az álmaikért, mert nem akarnak beolvadni a monoton hétköznapokba?

Szerintem egyszerűen tartozunk magunknak ennyivel. A monoton hétköznapok így is, úgyis vannak. Akkor már töltse ezeket azzal az ember, amit valóban szeret csinálni.

Mit tanácsolnál azoknak, akik mennének előre, de úgy érzik megragadtak egy szinten?

A befektetett energia előbb, vagy utóbb megtérül, érdemes türelmesnek lenni. Ugyanakkor néha egy apró változtatás minőségi ugrást eredményezhet. Ahogy maga Einstein is fogalmazott: „Az őrültség nem más, mint ugyanazt tenni újra és újra, és várni, hogy az eredmény más legyen.”

Mi a legnagyobb hitvallásod, ami úgy általában visz előre és motivál? Honnan merítesz inspirációt?

Nem túl spirituális, de mindenképpen motivál, ha látom, hogy kereslet van a munkámra. A rendeléseket sokáig én vittem el feladni a postára minden nap, illetve igyekszem minden e-mailre személyesen válaszolni. Az inspiráció pedig hihetetlenül mágikus számomra. Egy szuper ötlet egyszer csak jöhet egy álomból, egy mellettem elsuhanó alaktól, de akár egy szobor, vagy egy idézet is beindíthatja a folyamatot. Most jelenik meg az új alkotásom, a Hedonist Cassis, amely:  éteri illat, ami feketeribizli kivonattal ragadja meg az örök fiatalság és a végtelen szabadság esszenciáját. Harmatos bolgár rózsa és nemes cédrusfa játszik a frissen vágott fű illatával ebben a különlegesen elbűvölő alkotásban. Remélem, a közönségnek is tetszeni fog! 

Végül, de nem utolsó sorban, mi az, amit szeretnél elérni, de jelen pillanatban még várat magára?

Rengeteg tervem és ötletem van, ezek egyelőre nem publikusak, de őszintén mondom, hogyha a munkámban minden pontosan ugyanúgy marad, ahogyan most van, az is tökéletesen megfelel. A tíz évvel ezelőtti álmaimat már így is bőven túlteljesítettem!

 Nesze!Bogi

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr658071032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása