Nesze!szer

Steiner Kristóf heti útjelzője

2015. október 25.

 

feny2.jpg

 

Hol van a Fény?

"Kérd a Fényt, hogy segítsen", mondogatjuk gyakran, aki pedig nem bírja a spirituális lila ködös szöveget, máris a plafonon van: "Mégis mit jelent ez? Ki az a Fény?" A Kabbala Központban azt tanuljuk, hogy a Fény nem más, mint a végtelenül adakozó energia. A Fény a béke és a világosság, az egészség és a pénzügyi bőség, a megerősítés a szeretet, a kapcsolatok és minden remélhető áldás energiája.

Karen Berg, az "Isten is visel rúzst" című könyv szerzője szerint valójában amikor a "Fény" szót használjuk, mindazon gyönyörűséget értjük alatta, amit csak el tudunk képzelni. "Mindannyian megtanulhatjuk, hogyan léphetünk kapcsolatba a Fénnyel, s hogyan juthatunk hozzá végtelen áldásaihoz. Mindenben felfedezhetjük a Fényt." - mondja. Ám ami a legfontosabb: a Fény valójában sosem hagy el minket, hiszen bennünk is ragyog: ha ezt megértjük és elfogadjuk, mindent át fog szőni ragyogás, a pozitív energia köröttünk.

Lélekbonbon című könyvemben írtam már róla, hogy az emberi létet három félreértés keseríti meg. A "bárcsak újrakezdhetném", a "nem tehetek róla" és az "úgyis mind meghalunk". Mindhárom kétségekből fakad: az elsővel a saját teremtő erőnkben kételkedünk, a másodikkal megkérdőjelezzük a bizalmat, és minden felelősségvállalást elhárítunk, míg a harmadikkal egyenesen lemondunk önmagunkról: megássuk a saját sírunkat és élve eltemetkezünk. "Élvezd ki, éld meg, éld át ezt a "rongyos élet"-et, most, amíg még itt vagyunk, és úgy éld, hogy tudd, hová akarsz eljutni, mivé akarsz válni, kivé akarsz kiteljesedni. Isten vagy, teremts!" - írtam a kötetben, miért is nem a "Mennyországban", hanem önmagunkban kell kell keresnünk a Fényt.

A kabbala arra tanít, hogy ne próbáld spirituális lényegedet magadon kívül keresni. Mindig is benned volt. ". Szeretetre van szükséged? Szeress te magad. Nagylelkűségre van szükséged? Légy te nagylelkű? Beteljesülésre vágysz? Tanuld meg, hogyan adhatod ezt az érzést másoknak. Ne keresd a spiritualitás hozadékait önmagadon kívül. Ez életünk egyik legnagyobb tanulsága." - tanítja Karen Berg. Ahhoz, hogy ezt a ragyogás felébresszük magunkban, tanáraink azt tanácsolják: reggelenként ébredjünk perccel hamarabb, és meditáljunk, hogy a világban harmónia és béke legyen. Használnunk kell a tudatosságunk erejét arra, hogy a világot pozitív, szeretetteli energia hassa át. "Küldd el ezt mindenkinek, s viszonzásként ez fog visszatérni hozzád is." - véli Karen.

Aki pedig azt hiszi, hogy az ő pozitív gondolkodása úgyse fogja megmenteni a világot, óriásit téved: a lehető legfontosabb észben tartani, hogy 100%-ban felelősek vagyunk azért, amit megtapasztalunk - s hatalmunkban áll megváltoztatni azt. Mindannyiunk feladata, hogy harmóniát és békét hozzunk önmagunk, a köröttünk lévők és a világ számára.

Fényes hetet.

whitecityboy.com

facebook.com/KabbalaKozpontMagyarorszag

facebook.com/SteinerKristofOldala

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr328019579

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása