Nesze!szer

Steiner Kristóf heti útjelzője

2015. október 04.

 

eredendo_bun3.jpg

 

 

Az eredendő bűn


“Mindannyian bűnösek vagyunk” – hangzik el a templomban, sőt, terroristák és vallási diktátorok szerte a világban bántanak, üldöznek, és gyilkolnak le embereket, mert az ő hitük szerint “bűnben élnek”. Ám a valóságban nem a homoszexualitás, vagy a házasság előtti szeretkezés jelentik a bűnt. Sokkal inkább az, ha elhitetjük önmagunkkal és a föld lakóival, hogy mindenkinél mindent jobban tudunk, vagy amikor úgy viselkedünk, hogy azzal lehangolunk másokat.

Mert mi is a bűn? A Kabbala Központban azt tanuljuk: amikor felébredünk fejünkben egy negatív gondolattal, amikor úgy döntünk, hogy egy szürke nap áll előttünk, a dolgok úgy sem úgy fognak alakulni, ahogy mi szeretnénk, és azonnal panaszkodunk vagy negatív dolgokat mondunk ki, máris “bűnt” követtünk el – hiszen ezeket a megjegyzéseket a köröttünk lévők meghallják, hatással van rájuk, és ezzel egy hatalmas negatívitás-hullámot bocsátottunk útjára. “A depressziót és bánatot tehát valójában nem a szürke nap okozta, hanem te és én, mert mindannyian felelősek vagyunk mindenért, amit teszünk - azonban ugyanez a felelősség az, mely lehetővé teszi, hogy az egész helyzetet visszájára fordítsuk.” – mondja Karen Berg, a Kabbala Központ spirituális igazgatója. De mégis hogyan lehetséges, hogy képesek vagyunk “ráerőszakolni” a rossz hangulatunkat egymásra, ezzel pedig a környezetünkre, az pedig az egész világra?

Azt mind tudjuk, hogy a testünket molekulák építik fel. Amikor ezeken a molekulákon belül az atomok együttműködnek, amikor összekapcsolódnak, amikor megosztják egymással elektronjaikat, akkor egységben dolgoznak, mi pedig egészségesek vagyunk. Amikor azonban a molekulák különválnak, a betegség és a negatíivitás áldozataivá válunk. Ezt a fajta különválást azok a folytonosan jelenlévő negatív energiák okozzák, mint a gyűlölet, a harag és a félelem, és féltékenység. Ha viszont pozitívan, önzetlenül viselkedünk és harmóniában élünk a benső fényünkkel, akkor ennek megfelelően harmónia uralkodik a testünkben is – ebből pedig másoknak is adhatunk. Karen szerint ebből a nézőpontból megközelítve a dolgot a kedvesség és a másokkal való megosztozás nem pusztán erkölcsi kérdés, vagy hogy "jó emberek vagyunk-e." Sokkal inkább arról van szó, hogy harmóniába hozzuk-e magunkat mindazzal a jóval – a boldogsággal, elégedettséggel, kiteljesedéssel -, amire vágyakozunk.

De mit is jelent ez a gyakorlatban? Leginkább azt, hogy hogy arra összpontosítunk, ami jó az emberekben ahelyett, ami rossz. “Egy pillanat alatt képesek vagyunk felismerni, mi a baj másokkal - a pozitívat meglátni azonban erőfeszítésünkbe kerül. A jót felfedezni a másik emberben döntés. Ha nem hozzuk meg ezt a döntést, akkor a káosz világában maradunk - annak a káosznak a világában, amelyet saját önzésünk és embertelenségünk okoz. Természetes, hogy tele van a világunk negatívitással, és akár minden áldott nap fókuszálhatnánk a rémségekre. Ám a feladatunk az, hogy mindezt megváltoztassuk: tőlünk függ, hogy a szeretet és a harmónia hírvivői leszünk -e a gyűlölet helyett.  Hogy kedves tekintettel próbálunk-e másokra nézni.” – véli Karen Berg. Hogy mindezt meditáció során is gyakorolhasd, ezen a héten is hoztam neked egy mantrát az Isten 72 Neve c. kötetből, melynek mottója: “Csiszolatlan gyémánt”. Helyezkedj el kényelmesen, és ismételd magadban:

“Képes vagyok a nehézségeimet szépséggé és erővé alakítani. Belépek egy pozitív térbe, ahol minden lehetséges. A negatív helyzetek széppé változnak. Az előttem álló kihívásoknak oka van és a Fény lehetőséget fog adni rá, hogy tanulhassak ezekből és általuk azzá fejlődjek, aki lehetek. Megkaphatok bármit, amire a leklem önzetlenül vágyakozik.”

Fényes hetet!

www.facebook.com/steinerkristofoldala

www.facebook.com/kabbalakozpontmagyarorszag

www.whitecityboy.com

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr377888938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása