Nesze!szer

Steiner Kristóf útjelzője

2015. augusztus 23.

 

valtoztatas2.jpg

 

Változni és változtatni

A napokban láttam egy vicces, ám nagyon is igaz karikatúrát, melyben egy szónok azt kérdezte az előtte álló tömegtől: "Ki akar változást?", erre pedig mindenki felemelte a kezét. A második képkockán azt kérdezte a szónok: "Ki akar változtatni?", erre viszont senki sem reagált: a kezek nem emelkedtek a magasba. Ilyenek vagyunk, mi emberek: kritizáljuk a nagyvilágot, a vezetőinket, a rendszert, ám amikor személyes változásra kerül a sor, nehézkesen vállalunk felelősséget a saját jövőnkért - pláne az egész emberiség sorsáért. Most azonban itt a lehetőség arra, hogy végre ne csak az elvárásainknak, hanem az elhivatottságunknak éljünk: a Kabbala Központban azt tanuljuk, hogy a Szűz hava kínálja az év legnagyobb kozmikus lehetőség-ablakát arra, hogy elinduljunk az önvizsgálat útján.

Ez az a hónap az év során, amikor a Nap a legközelebb van a Földhöz - spirituálisan pedig ekkor vagyunk a legközelebb a Fényhez. A kabbalista szám és betűmisztika meglepő egybeesésre hívja fel a figyelmet: az Elul - azaz a Szűz hava - szót felépítő héber betűk -alef, lamed, vav, lamed- az ani l’dodi v’dodi li szóból betűszót alkotnak, melynek jelentése "én a szerettemnek létezem, és a szerettem nekem létezik." Tanárom, Karen Berg szerint ez a kifejezés csodálatosan festi le azt, hogy mennyire közel vagyunk odaadó önmagunkhoz ebben az időszakban. "Az év ezen időszakában hozzájutunk ahhoz az erőhöz, melynek segítségével elengedhetjük azon hitrendszereinket, érzelmeinket és viselkedési mintáinkat. Ha így teszünk, megtapasztalhatjuk azt az alapvető felismerést, hogy egyek vagyunk, mindig is egyek voltunk és mindig is egyek leszünk egymással és a Fénnyel." - mondja Karen. Ha van ebben a jegyben született ismerősöd, akkor jól tudod, milyen nemes lelkű emberek, mesterei a részleteknek, és elkötelezettek a kemény munka mellett. Éppen azért, mert a részletekkel jól bánnak, különösen figyelmesek és gondoskodóak.

Ám ugyanakkor épp e tulajdonságuk teszi őket nagyon kritikussá mások és saját maguk felé is.  A kabbalista asztrológia szerint a Szűz jegyűek számára az élet során elvégzendő fő feladat, hogy képessé váljanak a dolgokat, és az embereket elfogadni, és tisztelni őket a maguk realitásában, ahelyett, hogy ítélkeznek mások felett. Mindannyiunk nagy szerencséjére azonban a jegy kritikus szeme még javunkra is válhat ebben a hónapban, éppen azért, mert a spirituális munka, ami ránk vár most, a mélyen magunkba tekintésről szól. De mégis hogyan jöhetünk rá, hogy min is kéne változtatnunk? A Kabbala Központban azt tanuljuk, ilyenkor a legjobb kiindulási alap, ha megvizsgáljuk életünk azon területeit, ahol a legnagyobb bajban vagyunk. Talán az, ahogy kommunikálunk másokkal? Lehet, azzal van a gond, amit kimondunk, de lehet, hogy épp azzal, amit nem? A cselekedeteinkkel is lehetnek problémáink: azzal amit megteszünk, vagy épp az elmulasztott lehetőségekkel. Karen szerint ilyenkor nagyító alatt kell megvizsgálnunk az életünket, és amit találunk, az biztosan választ ad a kérdéseinkre. Az önmagunkban felfedezett "hibákat" nem szabad azonban rettegéssel megélnünk - csak örömmel, lelkesedéssel érdemes vállalkozni a Nagy Változtatásra, ahogy például akkor is izgatottak vagyunk, mikor új falfestéket, vagy épp ülőgarnitúrát választunk a nappalinkba. Mikor fel akarjuk újítani az otthonunkat, mindig készítünk egy listát azokról a dolgokról, amelyeknek menniük kell, és egy másik listát azokról, amit pedig be akarunk szerezni. A kabbalisták ezen a héten hasonló listát állítanak össze, a saját életükre adaptálva - így az előttünk álló kozmikus energiákat 100 %-ban saját javunkra és az egész világ javára tudjuk majd fordítani.

Fényes hetet!

facebook.com/KabbalaKozpontMagyarorszag

facebook.com/SteinerKristofOldala

whitecityboy.com

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr787727722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása