Nesze!szer

Steiner Kristóf heti útjelzője

2015. július 12.

 

tisztelet_kristof.jpg

 

Szeretet a tisztelet felett

“Több tiszteletet!” – követelik a bevándorlóknak szánt óriásplakátok, a mérges tanítónénik, és a türelem vesztett szülők, sőt, gyakran a szerelmesek is. De mégis mit jelent a tisztelet?

Szerény véleményem szerint semmi szükség a folytonos ismételgetésére – hiszen az igazi önzetlen szeretet, amellyel minden embernek tartozunk, magában foglalja mindazt amit a tisztelet jelent. Emberi lényekként arra vagyunk “programozva”, hogy mindig többet és többet akarjunk. Kergetjük a pénzt. Kergetjük a tiszteletet. Kergetjük a szeretetet. Kergetjük a boldogságot. Pedig – ahogy Thoreau írta: "A boldogság olyan, mint egy pillangó: minél inkább kergeted, annál inkább el fog kerülni; de ha más dolgokra fordítod a figyelmed, meg fog érkezni és ráül puhán a válladra." 

A Kabbala Központban azt tanuljuk: ahelyett, hogy azon lehetőségek keresésével töltenéd az idődet, melyek által az egódat táplálhatod - például helyeslés, elismerés -, fókuszálj a spirituális fejlődésedre, s hogy hogyan törődhetsz másokkal. Ha így teszel, megnyitod magadat egy új világ előtt, ahol nincs lehetetlen és nincsenek korlátok. Karen Berg, kabbalista, blogger és szerző szerint ha harmóniában élünk Isteni Lényegünkkel, akkor ennek megfelelően harmónia uralkodik a testünkben is. “A kedvesség és a megosztozás nem pusztán erkölcsi kérdés, vagy hogy "jó emberek vagyunk-e." Sokkal inkább arról van szó, hogy harmóniába hozzuk-e magunkat a mindenható Fényerővel, amely bennünk és körülöttünk van.” - véli Karen. Ha viszont kétségbe esetten szaladunk a tisztelet után, félő, hogy bohócot csinálunk magunkból – önmagunk és mások előtt is.

A tisztelet követelése a fejből indul el – a szeretet viszont a szívünkkel kívánjuk. Ezen a héten a “tiszteletet parancsoló” elvárásaidat és viselkedésmintáidat próbáld meg lecserélni. Arra, hogy aki csak szóba áll veled, könnyen szerethető és önzetlen embernek ismerjen meg. Meglátod, csodák történnek majd az életedben.

Fényes hetet!

facebook.com/SteinerKristofOldala

facebook.com/KabbalaKozpontMagyarorszag

whitecityboy.com

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr147619668

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása