Nesze!szer

A magabiztosság útja – Always kampány a nőkért

2015. július 11.

 

 

always_girls.png

 

Lányok! Ki emlékszik még arra a zseniális Always kampányra, amikor is serdülők, tinédzserek meséltek arról, szerintük milyen is lányként viselkedni? Hogy mitől vagyunk mi jellegzetesek, melyek azok a tulajdonságok, amelyek, bár gyengeségként léphetnek fel, lehetnek a mi legnagyobb erősségeink? S hogy ennek ellenére hogyan bélyegeznek meg minket csak azért, mert a másik oldalon állunk? Értetlenül állunk a jelenség előtt, hiszen miért is lehetne az baj, ha valaki úgy üt, mint egy lány, sétál egy lány, gesztikulál, mint egy lány? Nem is tudnád máshogyan csinálni, hiszen lány

Ezek a falak olykor még mindig jelen vannak, mintha kevésbé lenne biztató a jelenség, hogy mi Nők is képesek vagyunk, sőt, hivatottak nagy dolgokra és igazából a felszín alatt óriási erő lakozik bennünk. Az, amire aztán a végén minden férfi felkapja a szemét és hirtelen megváltozik bennük valami. Nade.

Ne szaladjunk ennyire előre. Annak a bizonyos kampánynak jött ki most a második videója.... ebben olyan statisztikai adatok látnak napvilágot, miszerint  72%-unk érzi úgy, hogy a társadalom korlátoz bennünket, mint nőket. Az az elfogadott sztenderd, hogy mindent a fiúk, férfiak csinálnak jól. Úgy, mint a fiúk – hangzik el a videóban. A külvilág által felénk támasztott elvárások tesznek az ellen, hogy igazán ki merjünk teljesedni. Hiszen vagy csináld jól, vagy sehogyan? Na, de miért is kizáró ok az, ha hibázunk? Hiszen ezek az apró lépések építenek bennünket. A hibák útján fejlődünk. Pontosan ez az, amit minden negatív sztereotípia ellenére senki sem tud tőlünk elvenni. Ami mindig is a birtokunkban lesz: hogy bármennyi hibát ejtsünk is, nem mondunk le a számunkra világmegváltást jelentő álmunkról.

Megyünk tovább. Megállíthatatlanul, akár a vízözön. Mindig úgy, mint egy lány!!!

Nesze!Bogi

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr517613098

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása