Nesze!szer

Így tartsd karban a lábad!...

2015. május 03.

 

lab_pedikur.jpg

 


Amikor szeretnénk otthon megoldani lábunk bőrének szépségét, épségét, nem vagyunk könnyű helyzetben,hisz sok terméket kínálnak.. Ahhoz, hogy ne érjen bennünket csalódás (önkritikát nem mellőzve) meg kell néznünk, milyen problémával is állunk szemben. Kezdésnek fogjuk, nyomkodjuk lábunkon a bőrt és nézzük is meg alaposan.
Amennyiben kicsit puha bőr ,de nem mélyen repedezett, akkor választhatunk bőrradírokat (Avon ananászos) , vagy talpreszelőt de olyat ami finom felületű. A fémes nagyon recéset vagy sajtreszelőre hasonlítót ehhez a bőrtípushoz nem ajánljuk, mert fel fogja sérteni és harisnya szaggató tüskéket hagy maga után. Az elektromos smirligre hasonlító szerkezetek ebben az esetben segíthetnek, ha már bőrkeményedésünk van csak szép simává fogja csiszolni a kemény bőr tetejét.

pedi_lab.jpg

 


Ha úgy érezzük akár csak helyenként hogy kemény, ami fürdés után fura fehér felületűvé válik, akkor menjünk el egy pedikűrre, ha sokáig húzzuk előfordulhat, hogy bereped. Először csak a felülete, ám ha sokáig nem foglalkozunk vele, ezek a repedések egészen húsig szakadhatnak. Ne várjuk ki, elég kellemetlen tudlenni! 
Amennyiben még nem vészes a helyzet, akkor otthon is lehet karbantartani. Olyan eszközt válasszunk, ami le is szedi a bőrkeményedést. A pengés pedikűr eszközt mindig nagyon körültekintően használjuk, soha ne kapkodva!! És mindig áztassuk elő a lábakat, nagyon finom illatú, kimondottan erre való puhító áztató sókat lehet kapni. Ha már nagyon elhanyagolt a virgácsunk, többszöri áztatásra is szükség lehet. Ha száraz a bőrkeményedés, vagy már leszedtük a felpuhult részt, de még lenne mit levarázsolni, mindenképpen áztassuk újra. A kemény bőr pengés leszedése balesetveszélyes. Áztatás után pedig töröljük át lábunkat, hogy az eszköz ne csússzon meg rajta. Ennél a bőrtípusnál a "smirglis" gépek, reszelők bár jól hangzanak: hasztalanok. Ha valaki fél pengés, késes megoldást használni a fémes reszelőket ajánlom.
Persze ennél több bőrtípus létezik , de a segédeszközök kiválasztásának szempontjából ez egy jó irányvonal :)
Fontos, hogy ne tépkedjük, ne próbáljuk meg borotvával leszedni a felesleget és ha többször nem is, de évente egyszer menjünk el szakemberhez, rendes pedikűrre. Ennyit megérdemel a lábunk és mi is!

Brigi, a secretnails körömszalon tulajdonosa, nézd meg az oldalát és szolgáltatásait ITT

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr47424046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása