Nesze!szer

Kiss Ádám: 80 perc alatt Angliában

2015. április 27.

 

 

adi4.png 

 

Az ember lányával néha napján előfordulhat, hogy besokall a hétköznapok terhétől és azt mondja: „Most pedig nem számít, hogy mi történik, de Én akkor is szórakozni megyek!” És utána csak telnek a hetek, mert nem jön az alkalom, nincs megfelelő időzítés vagy hely arra, hogy kiengedhessük a megfáradt gőzt, és a gondolatokat pihenni küldjük, hogy ne csörögjön a telefon, vagy ne jöjjenek az e-mailek egyfolytában. Majd elérkezik április 19, ami egyébként piros betűs ünnep a naptárában és hirtelen más színben tűnik fel minden: a heteken át tartó várakozás hirtelen értelmet nyer. (Mert az angliai magyar élete nem csak játék és mese!!!)

Azért van egy ilyen eseménynek különleges varázsa, mert egy kicsit visszatér az otthon. Meglátogat minket egy másfajta valóságban, s kicsit azt érezhetjük, hogy még mi is részesei vagyunk. Csak távolról. Mintha időnként mindig jönne valaki jelenteni, hogy mi újság odahaza, az Orbán törzsfőnök vezette táborban. Jobban teljesítünk-e mint azelőtt. Ahogyan történt az tavaly is, Kiss Ádám idén is Angliába látogatott, csak ezúttal Benk Dénes társaságában.

Kiss Ádám időközben olyan kultikus figurává nőtte ki magát, hogy már pusztán a neve is elegendő ahhoz, hogy bárhol telt házat vonzzon. Még Londonban is, és most hosszú idő után újra önálló estjét prezentálta a hallgatóság nak, a címe: Kiss Ádám a nagy világban: 80 perc alatt a Föld körül címmel – jelen esetben 80 perc alatt Angliában ugyebár. Tíz éves pályafutása alatt látott ő már mindent, kapott már hideget és meleget (na nem Benedekéktől), klasszikussá nőtt poénjait kívülről fújja az ország. Közben azonban világot lát és sajátos szemüvegén keresztül leszűri az események tanulságát, kissé groteszk, ám annál ízesebb módon tálalja azt végül nekünk. Ebben az esetben Kiss Ádám kapitány, a világjáró mutatkozott be és hozott képeket, élményeket Romániától kezdve Szlovákián, Olaszországon át elérkezve Kaliforniáig. Ahol egyébként minden második ember fákon alszik, 8 sávos egy kisebbnek számító autópálya és ahol a „szegényebb környéken” élő emberek is csak egy Maserati és társai kategóriájú autóban ülnek, mint itthon ugye egyes honatyáink. Elmesélte azt is, ahogyan egy a fél úton a nagy semmi és a világ vége közötti falucskában hogyan csodálkoztak rá arra, hogy a jelzőlámpa egyszer piros, sárga majd zöld. (Az élet nagy rejtélyei ugyebár..) Fotósokat is megszégyenítő képsorozata közben még Oravecz Nórinak is üzent egyet. Tengerparton lőtt, csodaszép naplemente mellett kagylót szedő helyi asszonyt ábrázoló fotója mellé az alábbi kommentárt fűzte:„Ezt a képet eladhatnám egy idézettel is. A kagyló, olyan, mint a szeretet. Mindig akkor találod meg, amikor a legnagyobb szükséged van rá.” Szóval most már idő kérdése és jönnek a Kiss Ádám motivációs idézetek is a Fácsén. Ugye, Ádi? Nem spoilereznénk túl sokat, mert lesz még pár előadás Magyarország szerte, de a fanok találkozhatnak majd Air day és Juróp tour-ból mazsolázott felvételekkel is.

adi2_1.jpg

 

Azért az indulásról is ejtsünk pár szót, Benk Dénes alapozta meg a hangulatot, akiben mi személy szerint pozitívan csalódtunk, mert már itt folyt a könnyünk a nevetéstől. Hol a térdünket csapkodtuk örömünkben, hol az előttünk lévő széket, a két tevékenység között pedig dőltünk jobbra is és balra is a változatosság kedvéért. Már az első pár perces felvezetőben nekünk szegezte a kérdést: „Ha azt mondom, hogy magyar Obama, akkor csak nem vagyok rasszista, nem?” Nem, akkor nem, ez egy eléggé sajátosan ízléses és kulturált megfogalmazása annak, hogy milyen sokrétű egy nemzet is vagyunk mi. Majd egy videós bejelentkezés után felsétált a színpadra a legnagyobb magabiztossággal és gyorsasággal Ádi és azt mondta: „Sziasztok, Kiss Ádám vagyok. Üdvözlöm a gazdagokat fent, ahogy az már lenni szokott. Te, itt lent külön csak a kabátodnak vettél egy jegyet? Valamit nagyon tudsz” – mert hogy ugye ez egy kisebb színház épület, fent egy nagy páholy és több kicsi, lent pedig egy nyitott tér (Clapham Grand, ha érdekel valakit). Szóval ült ott fent a több száz „gazdag, magyar köcsög” és élvezte a jutalmát. A szórakozásra jutott idő hamar elszállt, hiszen épp, hogy csak felvettük a fonalat szerény kis hazánkkal kapcsolatban már kezdetét is vette az utazás, végül pedig már azon kaptuk magunkat, hogy megy a visszataps és Ádi kétszer is átsétál a színpadon. A jó ízűt nevettünk az este alatt enyhe kifejezés (pedig jó ízű rakott tejfölös káposztát is fogyasztottunk), egy élmény volt újra a már felnőtt, profi Kiss Ádám önálló estjén részt venni. Az a szuper az egészben, hogy Kiss Ádám mindig illeszkedni fog az éppen aktuális trendekbe. Ő egy görbe tükör a világnak, és bármi történjék is, mindig kifordítja azt, amiről szerinte érdemes szót ejteni, bármerre is járjon. Szóval mesélni való lesz bőven, mi pedig itt leszünk, hogy meghallgassuk azt.

Köszönjük az estét!

Nesze!Bogi

 

adi3.jpg

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr827403174

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása