Nesze!szer

Ezzel indítsd a napot, hogy mosolyogj!

2015. április 08.

 

mosolygos_nap.jpg

 

Amennyiben neked is ismerős a téli depresszió, ami gyakran átnyúlik a tavaszba és egyszerűen nem sikerül „zöld ágra vergődj” a lehangoltságból, akkor most ajánlok egy fincsi antidepresszáns teát, ami segíthet.
Van egy gyógynövény, az orbáncfű. Már tuti hallottál róla, szóval ebből főzzél egy jó kis teát és kortyolgasd a következő módon:
1 kávéskanál szárított orbáncfűt tegyél egy csésze forrásban lévő vízbe, 5 percig hagyd ázni, majd szűrd le és naponta egyszer étkezés közben ebből igyál meg 2 csészével.
Hogyan hat az orbáncfű?
Depresszióellenes hatásai a monoamino-oxidáz enzimjeinek gátlásával magyarázhatók. Magyarul a központi idegrendszerre hat, pszichés serkentő tulajdonságú.
Milyen problémákra használhatod?
- könnyebb, átmeneti depressziós tünetek kezelésére
- alvászavarra
- idegkimerültségre
- égett, viszkető bőrfelület megnyugtatására
- sőt még fájdalomcsillapításra is használhatod.
Figyelem!
Tudod, mint minden gyógynövény esetén, itt is érdemes használat előtt kikérd orvosod tanácsát!
Az orbáncfűnél érdemes a következőket figyelembe venni:
- fényérzékenységre hajlamossá tehet
- szájon át szedve egyéb gyógyszerekkel kölcsönhatásba léphet, így nem javasolt szedése: digoxin- vagy teofillintartalmú kezelés során, szájon át alkalmazott fogamzásgátlókkal, antidepresszánsokkal, vagy a triptánok csoportjába tartozó migrénellenes szerekkel.
Egyébként meg jön a szép idő, sétálj, kirándulj, egyél meg egy finom fagyit, és mosolyogj rá az első emberre, aki szembe jön veled az utcán.

Nesze!Kinga

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr287350136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása