Nesze!szer

Steiner Kristóf heti útjelzője

2015. január 11.

 

05_march_outside_maybelline_calendar.jpg

 

Bye-bye, Bak!

Beléptünk a bak havának utolsó hetébe – ezzel pedig hamarosan búcsút mondhatunk az őrült munkamániának, amely az elmúlt néhány hétben mindannyiunkra jellemző volt. A jegy szülöttei könnyen válnak a munka rabjává, sokat görcsösen kötődnek az anyagiakhoz, a materiális javakhoz. Ám azt mondják, ha egy bak egyszer a spiritualitás útjára lép, az anyagiassága, a materializmusa oly mértékben alakulhat át spirituális értékrenddé, hogy akár látnoki képességek is felébredhetnek bennük – múlt héten említettem már, hogy a híres jós, Nostradamus is bak volt.

De mégis mit tehetünk, hogy sikerüljön búcsút mondani a materialista gondolkodásmódnak? Karen Berg, a Kabbala Központ spirituális vezetője azt tanácsolja: a bak hónap legyen a másért, másokért élt élet hava. „Segítsünk az embereknek a fényhez közelebb kerülni, és bátran adjunk magunkból másoknak e hónapban. Meg kell kérdeznünk magunktól, mikor elérjük majd a 80 éves kort, milyen képet mutat majd az életünk? Tudunk-e majd többet felmutatni mint az anyagi javak, melyeket felhalmoztunk? Ha számot vetünk majd, találunk-e igazán fontos dolgokat azok között, amelyekt elértünk. Az életünk hozzásegített-e másokat, akik törekedtek jobbá válni, a változáshoz? Fogom-e tudni erre a korra, mi az igaz barátság? Ha most még nem tudunk válaszolni ezen kérdések bármelyikére, itt az idő, hogy e hónapban nagyobb sebességre kapcsoljunk, és az új irány jó célok felé vezessen.” – írja Karen.

A bak havának uralkodó bolygója, a Szaturnusz – amelyet a kabbalisták egyfajta „büntetés végrehajtó” égitestnek tartanak: mindannyian pontosan azt kapjuk ebben a hónapban amit megérdemlünk. Pobtosabban azt, amiért megdolgoztunk. Éppen ezért sem az állatövi jegyet, sem a bolygót nem „okolhatjuk” a kínjainkért: a Szaturnusz energiája valójában se nem pozitív, se nem negatív, inkább mi vagyunk azok, akik reaktivitásunkkal, önzésünkkel, mások hibáztatásával „magunk ellen” fordítjuk.

Kívánom, hogy mindannyiunknak legyen erőnk kitartani, míg beköszönt a Vízöntő friss, forradalmi, őrült energiákat hozó hava – addig pedig munkára fel! A jelszavak: fegyelmezettség, felelősségtudat, önzetlenség.

Fényes hetet mindenkinek!

www.facebook.com/KabbalaKozpontMagyarorszag

www.facebook.com/SteinerKristofOldala

www.whitecityboy.com

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr737061991

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása