Nesze!szer

Steiner Kristóf heti útjelzője

2015. január 04.

 

cinderella-ball-gown-still-2015.jpg

 

Te, és a láthatatlan kincseid

Sokan nem tudják, ám a világ legnagyobb látói, vezetői és spirituális közvetítői közül számosan voltak Bakok (valahogy mindenki csak a híres Oroszlánokra emlékszik). Pedig Szent Johanna, Nostradamus és Martin Luther King Jr., vagy napjaink nagy gondolkodója, Stephen Hawking mind-mind a Bakok táborát erősítik.

A Kabbala Központ asztrológia óráin azt tanuljuk, hogy bár ambiciózus, szorgalmas és elhivatott emberek, a jegy energiáját gyakran rejtett hiányérzet jellemzi: sokan közülük úgy érzik, nincs meg mindenük, amire vágynak, és egy egész élet kevés lenne ahhoz, hogy megszerezzék maguknak a javakat, amikre áhítoznak. Ezen mentalitás oka, hogy úgy tűnik: bár ők azok, akik nagyon keményen dolgoznak, mások, akik kevesebbet munkálkodnak, több gyümölcsét aratják a munkájuknak. Karen Berg, a Magyarországon is megjelent “Isten is visel rúzst” című kötet szerzője rámutat: ez az attitűd az év ezen szakaszában mindannyiunkra igaz lehet. Amikor látjuk, másoknak mi mindene van, vagy mit tettek érte, elgondolkodunk: “Én mikor kapom meg végre azokat a dolgokat? Keményen dolgoztam. Áldozatokat hoztam. Megosztottam, amim van. Miért tűnik úgy, hogy mindenki más könnyen jut hozzá ahhoz, amire vágyik?” Pedig Karen szerint mindannyiunknak megvan a maga saját “csomagja”, amely végigkíséri életét, életünket. Amikor azt mondjuk: "Hogy lehet, hogy te el tudtad érni ezt, azt és amazt, míg én nem? - gyakorlatilag arra gondolunk: "A csomagodnak azt a részét kérem, amely fényes, sikeres, tiszteletet ébreszt, vagy gyönyörű." Mindemellett nem látjuk az összképet: nem látjuk azt a több évnyi erőfeszítést és az álmatlan éjszakákat, melyek annak ez embernek az áldása mögött rejlenek. Azonban az is előfordulhat, hogy egy ember dollármilliókkal és kastélyokkal meg imádók gyűrűjvel rendelkezik, de számtalan tragédia kíséri az életét - a felesége rákos, és a gyermekei nem beszélnek vele, vagy épp nincs egyetlen barátja sem. A “csomagjának” erre a részére bezzeg nem vágyakoznánk, igaz?

Ha figyelünk a spirituális előrejelzésre, ebben a hónapban a Bak szorgalmas energiáinak támogatásával megteremthetjük magunknak mindazt, amit másokban csodálunk; és magunkhoz ölelhetjük személyes “élet-batyunkat” annak minden pozitívumával és negatívumával. És bár nehezen hisszük el magunkról, valójában már most - megelőzve a sok-sok munkát, amellyel 2015-ben még jobbá, még önzetlenebbé, még profibbá, még kedvesebbé válhatnánk – tökéletesek vagyunk. A kabbalisták szerint csak a korlátozott valóságészlelésünk az, mely miatt hiányérzetünk van. “A Nap sohasem látja a Hold sötét oldalát. A Nap számára a Hold mindig ragyog. Az a feladatunk, hogy befogadjuk ezt a lényeget, hogy így azzá válhassunk, akivé válnunk kell.” – tanítja Karen Berg. A világ egyik legnagyobb közhelye egyben az univerzum egyik legnagyobb igazsága is: a boldogság nem végső cél, hanem egy útvonal. És még ha le- le is térünk róla időről-időre, mindig emlékeznünk kell: miközben azért dolgozunk, hogy azzá váljunk, akivé lenni szeretnénk, értékelnünk kell a személyiségünk, az életünk, az elménk változásának minden egyes állomását.

Még akkor is, ha néha úgy érezzük, egy helyben toporgunk. Fényes hetet!

facebook.com/KabbalaKozpontMagyarorszag

facebook.com/SteinerKristofOldala

facebook.com/WhiteCityBoyBlog

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr717041009

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása