Nesze!szer

Gondolkodj, ne csak nyomkodj...

2014. november 06.

 

 

 

slide_377946_4455552_free.jpg

 

Maga Einstein is utalt rá, hogy eljön majd egy olyan kor, amikor a kommunikáció maga új értelmet nyer és a személyes kapcsolatok háttérbe szorulnak. Amikor a gyermekeket már születésüktől kezdve körbeveszi a digitális világ, majd beszippantja, végül pedig bekebelezi. Ám nem csak a serdülőket befolyásolják negatívan a modern kor vívmányai.

Állítjuk, hogy könnyebbé teszik mindennapjainkat, hiszen mennyi mindent és amúgy is, tudunk elintézni egyetlen telefon segítségével. Ezért az okos jelző ugyebár. Elkeserítő tényként könyvelhető el, hogy egy teló praktikusságát többre becsülik már egy emberénél (mi személy szerint még mindig jobban hiszünk egy filofaxban),vagy a közvetlen emberi kapcsolatok fontosságát. Barátságok, párkapcsolatok, házasságok épülnek már az applikációk sokaságának hálója köré. Baráti társaságok pötyögnek étteremben, pubban, vonaton, buszon úgy, hogy éppen csak ki nem esik a teló a kezükből. Elég illúzió romboló egy első randin például, ha folyton csipog a telefon, mert újabb értesítés érkezett a közösségi oldalakról, vagy és muszáj azonnal válaszolni rájuk, vagy ha a srác minden ötödik percben kikéredzkedik telefonálni, mert hát folyton elérhető kell legyen.

Az alábbi fotósorozat is ennek apropóján készült el. A londoni fotós nem tudott nem belebotlani ebbe, és így minden alkalmat meg is örökített a lehető legváltozatosabb helyzetekben. Semmi maszlag, semmi beállítás, csak az őszinte, fekete-fehér valóság. A kommunikáció halála. Azonban mint általában mindig, most sincs késő változtatni. Ahogyan a telefon is, ennek a lehetősége is a mi kezünkben van. Beszélgettél ma már a "személyesen"? 

Nesze!Bogi

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr826870523

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása