Nesze!szer

Steiner Kristóf heti útjelzője

2014. szeptember 21.

 

 

szív cukrok.jpg


Tanulj meg tanítani

Hiszem, hogy  akármerre járunk, akármit teszünk, akárkivel találkozunk, minden egyes ember, akivel összeakadunk – legyen szó mély barátságokról, vagy felszínesnek tűnő köszönő viszonyról a sarki boltossal, mind-mind hatással vagyunk egymás nagy utazására – és persze annak  végállomására is.  És bár mi vagyunk azok, akik eldöntik, kik vesznek minket körül, mégis gyakran találjuk magunkat áldozat-helyzetben, egy-egy nem működő barátságban, párkapcsolatban,
vagy kollegális viszonyban.

A Kabbala Központban azt tanuljuk, hogy amikor a kapcsolataink összeomlanak, az valójában a mi javunkat szolgálja: azért kell elbúcsúznunk az illetőtől, mert nem arra emlékeztettek minket, akik lenni szeretnénk. Helyettük olyan emberekre van szükségünk az életünk útját járva, akik akik mellett szinte lehetetlen nem kihozni magunkból a lehető legtöbbet.  Hogy a tanárom, Yehuda Berg szokta mondani: “A világ legerősebb fájának magjából sem lesz óriási fa, ha rossz minőségű a talaj és nem megfelelő az éghajlat, ahol elültetik. Ez ugyanígy igaz ránk is: hiába gyakoroljuk a nap minden percében a spirituális munkát, környezetünk támogatása nélkül nem tudunk fejlődni. “

Ezért örülök, hogy megoszthatom a nagyvilággal: a Kabbala Központ fiatal tanára, Dominick Wende holnap, szeptember 22-én Budapestre látogat, hogy este fél nyolckor élő, ingyenes előadáson meséljen a Kőleves étterem különtermében:  mit is jelent valójában a kabbala útját járni. Mert mindannyiunkban megvan az erő ahhoz, hogy olyan életet teremtsünk, amilyenre vágyunk – ezzel pedig másokat is inspiráljunk. Mert ha nem is vagyunk mind vallási, vagy szellemi vezetők,  egészen biztosan mind vagyunk - egymás számára.

És bár elméletben mindig tudjuk, mi “illik”, mi “helyes”, és hogyan “kellene”, a hétköznapok során gyakran megfeledkezünk a felelősségünkről: amit teszünk és amit mondunk, összhangban kell hogy legyen egymással. A Kabbala Központ budapesti eseményén Dominick egy nagyon egyszerű, de annál fontosabb tanításra emlékeztet majd mindannyiunkat: “Ha te magad változol, azzal hatást gyakorolsz a világra és másokat is változásra inspirálsz.”

Regisztráció: http://kabbalahungary.net/ingyenes-elo-eloadas-budapesten-a-kabbala-ereje/#FORM

Cím és időpont: Budapest, VII. Kazinczy utca 41., Kőleves Étterem emeleti különterme Szeptember 22, 7.30.

Fényes hetet! www.facebook.com/SteinerKristofOldala

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr696716359

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása