Nesze!szer

Narancssárga nyári barát

2014. augusztus 03.

 

 

Aperol_Spritz and Food.jpg

 

Ezt az italt olyan három éve ismerjük közelebbről. Neveztük már  forró nyári estéken a legjobb barátunknak is. Olasz fröccsnek becézzük és már többször kerültünk közelebbi viszonyba bele.  Az Aperol Spritz titka pedig a keverés arányában rejlik: 3-2-1 és már kész is! Ezért is figyeltünk fel arra, hogy most Aperol-bérletet is kaphatunk. Az igazság az, hogy van olyan barátnőnk, aki már így is bérletes...D Azt persze most tudtuk meg, hogy az Aperolt 1919-ben alkották meg a Barbieri testvérek Padova városában. Édes- és keserű narancsot, rebarbarát, jácintot és enciát mixeltek, meg néhány gyógynövényt még. Nagyon rendes volt tőlük, tényleg! Szódával és proseccoval kitűnő szerintünk.  A Spritz pontos eredete nem tisztázott, de az első változatait már az 1800-as években is fogyasztották, Olaszország osztrák megszállása alatt. A spritz szó valószínűleg a német spritzen rövidítése, amit mi magyarok is átvettünk “spriccel” formában. A Wachau híres borait túlságosan erősnek találó osztrák katonák egy kis szódával tették kellemesebbé, és az általuk kedvelt sörhöz hasonló alkoholtartalmúvá a hegy finom nedűjét. Aztán az évek során valamikor egy kis Aperolt is adtak a frissítő italhoz – így született az Aperol Spritz első változata. Ennyit a történelemről. 

A lényeg, ha otthon készíted, hogy figyelj az arányokra:

3-2-1: kész az Aperol Spritz

jég

3 rész Prosecco (olasz habzóbor)

2 rész Aperol

1 rész szóda

egy szelet narancs

Legjobban fehérboros pohárban mutat.

Na most. Ezen a nyáron nyílt ugye egy Aperol Garden. Oda nyerhetsz bérletet az italra. Szerintünk ez iszonyat cool. De tényleg. Csak a facebook oldalra kell felmenni és már indulhat is játék. ITT az ital oldala, aztán egészségetekre! Mi holnap délutánra gondolkodunk egy ilyen keserédes italozást...

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr626564743

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása