Nesze!szer

Steiner Kristóf heti útjelzője

2014. július 06.

 

60ac5415fa99910bfc464a10d2beb000.jpg

 

És mi lesz a sosem gyógyuló sebekkel?

Fura egy hét volt, igaz? Mintha mindenki elveszítette volna a csigaházát – az emberek hiper érzékenyek mindenre, sok a sértődés, veszekedés, és be-be figyel a depresszió (pedig mi dolga velünk itt nyár közepén?!). Üdv a rák havában – és készülj fel egy hátrafelé araszolós hónapra... ha csak...

Na de kezdjük az elején. A kabbalista naptár szerint, amely a hold és a nap járását figyeli a napközpontú Gergely naptárral szemben – már a rák havában hasítunk, így a jegy érzékenysége mindannyiunk közös tulajdonsága lett. Nehezen mozdulunk ki. Érzelgősek vagyunk. Elsírjuk magunkat. Ismerős igaz? Sebaj – a ráknak szerencsére rengeteg jó tulajdonsága is van, amit “megörököltünk”: erősen kötődnek a családhoz és az otthonukhoz, szeretik a történelmet, és mindent, ami a múltra emlékezteti őket. Érted már honnan az őrült nosztalgikus hangulat?

A Kabbala Központ havonta  “spirituális időjárásjelentést” tesz közzé az adott hónap energiáiról, ebben pedig az áll: a rák - a bakkal és az oroszlánnal együtt - az év három legnegatívabb hónapja. Nem véletlen, hogy az állatövi jegy neve egyezik a világ egyik legrettegettebb betegségének nevével. Ugyanakkor “sartan” szó - mely arámi nyelven rákot jelent azt ígéri, nem tart örökké a baj. A szó két részből áll: a “sar” jelentése kisöpörni, eltörölni. A “tan” szócska jelentése: káosz, gyűlölet, ellenségeskedés, vagyis mindenféle negativitás. “E hónap ereje éppen abban áll, hogy eltávolíthatjuk azokat a problémákat vagy negativitásokat az életünkből, melyek éppen a névadó betegség kialakulásához vezetnének.”

Depresszióra hajlamos halak-vízöntő határesetként tökéletesen átérzem a rákok szeretetéhségét, de az állandó hiányérzettel csak magunk alatt vágjuk a fát: depressziósak, motiválatlanok, sértődöttek és szomorúak leszünk. A Kabbala Központban azt tanuljuk, hogy a gyógyír, ha nehéz pillanatokban még jobban együttérzőek vagyunk, bőkezűen adakozunk másoknak, értékeljük amink van, és távol tartjuk magunkat az ítélkezéstől.

Ebben a hónapban meg kell tennünk minden tőlünk telhetőt, hogy elengedjük a múltat, és végre begyógyítsuk a régi sérelmek sebeit.

Fényes hetet!

www.facebook.com/KabbalaKozpontMagyarorszag

www.facebook.com/SteinerKristofOldala

www.whitecityboy.com

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr76477341

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása