Nesze!szer

Steiner Kristóf heti útjelzője

2014. június 29.

 

large (2).jpg

 

Köszönet a gondokért!

Tegnap a teraszon ültem és néztem a csillagokat. Idillien hangzik, igaz? Jó lenne úgy folytatni, hogy „lágy szellő suhant”, és „sápadtan ragyogott a hold”. És így is volt, mellékesen. De az én agyam máson zakatolt. Teendőkön.

Beoltatni a kutyákat. Kicserélni a Halacska vizét. Kulcsot másoltatni. Megírni ezt a cikket, megtertvezni azt a írást, felhívni X-et, válaszolni Y-nak. Mintha csak magadat hallanád, igaz? A Nagy Rejtély megoldódott: így vagyunk ezzel mindannyian, nem vagy egyedül.

Egész életünkben arra vágyunk, hogy lustálkodhassunk, és végre megpihenhessünk a hétköznapi mókuskerék diktálta eszeveszett tempóból. Ám amint egy perc nyugtunk lenne, máris elfoglaljuk az agyunkat a legfrissebb munkákkal, határidőkkel és tervekkel. Hajkurásszuk a gondtalanság állapotát, közben viszont megállás nélkül gondokat keresünk magunknak – mert bár a megoldandókkal nehéz megbírkózni, legalább elfoglaljuk magunkat velük. A gondtalanságot valóban megélni és élvezni komoly munka. Lazítani – épp úgy, mint főzni, vagy festeni, a fényképezni - szépen lassan, fokozatosan,és céltudatosan meg kell tanulni. És még ez sem garantálja azt, hogy az ember bármilyen helyzetben képes oldott maradni. De ez nem is baj – a Kabbala Központban azt tanuljuk, hogy a hétköznapi küzdelmeink ösztönöznek minket arra, hogy jobb emberekké váljunk, és közösen jobb hellyé változtassuk ezt a bolygót. A gondok sosem fognak elfogyni – nem az a „dolguk”, hogy megszűnjenek, hanem az, hogy tanítsanak minket. Arra, hogy sosem fog elérkezni A Tökéletes Pillanat. Az állandó jelenlétükben kell képesnek lennünk kibontakozni, haladni a céljaink felé, és folyamatosan változni – erről a változási folyamatról pedig éppen a megoldandó problémáink gondoskodnak. Ahogy sosem lesz olyan, hogy egyszer sem kell már mosogatni, vagy olyan, hogy úgy meglocsoljuk a növényeket, hogy soha többé ne legyenek szomjasak, éppen így a gondtalanság állapota sem következhet be – csak akkor ha elfogadjuk, hogy a nehézségeink értékelése vezet a hőn áhított boldogsághoz.

Minden probléma sokkal kisebbé válik abban a pillanatban, amikor ahelyett, hogy eltolnánk magunktól elhatározzuk, hogy megküzdünk vele.

Fényes hetet!

facebook.com/SteinerKristofOldala

http://whitecityboy.com/

facebook.com/WhiteCityBoyBlog

facebook.com/KabbalaKozpontMagyarorszag

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr766449915

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása